Григор Димитров се отдаде на заслужена почивка след отличните си

...
Григор Димитров се отдаде на заслужена почивка след отличните си
Коментари Харесай

Григор Димитров срещу Макензи Макдоналд - анализи, очаквания и коефициенти

Григор Димитров се отдаде на заслужена отмора след отличните си изяви през сезона на трева и през днешния ден следва да изиграе своя първи дуел на сингъл от три седмици насам. Българинът ще открие сезона си на хард в Съединени американски щати с присъединяване на АТР 500 шампионата във Вашингтон, където първото затруднение пред него ще бъде международният №60 Макензи Макдоналд.

До този миг двамата са се изправяли един против различен на корта два пъти, като са си разменили по една победа. Победата за българина идва през 2018 година на Аустрелиън Оупън, когато той съумя да надделее в петсетов трилър, само че американецът съумя да вземе реванш на Мастърса в Маями през предишния сезон. 

Предстоящият конфликт сред Димитров и Макдоналд се чака да започва не преди 20:30 часа българско време довечера, а до тогава дано да поразсъждаваме по какъв начин родният ни представител би могъл да надиграе коравия си противник.

Какво да чакаме Макензи Макдоналд?

Макдоналд е десничар, извършва бекхенд с две ръце и е висок скромните 178 сантиметра. Макензи трябваше да премине през доста тежък интервал в края на 2019-а, тъй като получи сериозна контузия на сухожилието и се върна на цялостни обороти повече от година по-късно. Тогава стартира тенис ренесансът на 28-годишния състезател, който през предишния сезон доближи до върховата си 48-а позиция в международната класация.

Местният представител има единствено един край на най-високото равнище, но е реализиран точно на мощния шампионат във Вашингтон. Тогава американският тенисист остава извънредно покрай трофея, единствено че бива надигран в трисетова борба от Яник Синер.

 

Непоставеният състезател обича да взема рано топката след отскока и тъкмо това изяснява желанието му към бързите настилки. Американецът харесва високотемповите замени, въпреки че не е измежду най-силовите състезатели. Най-силната страна на Макдоналд е неговата невероятна експедитивност в краката и способността му да върне съвсем всяка една топка в корта, тъй че несъмнено можем да чакаме Димитров да поставя спомагателни старания за спечелването на всяко едно разиграване.

Как би могъл да се опълчи Григор Димитров?

Нашият съотечественик има значително физическо преимущество и би трябвало да се възползва от него, налагайки нападателен жанр на игра през цялото време. Кортът във Вашингтон е относително бърз, което ще разреши на Григор да реализира сходен игрови проект и да се възползва от надалеч по-голямата линейна скорост на своите удари от главната линия.

Наглед международният №60 се усеща еднообразно добре от двете страни и несъмнено разполага с отлична техника, която може да се види образно при съприкосновението на ракетата с топката. Макдоналд има доста чисти удари и е податлив да нападна всеки един по-къс сервис, само че ниският му растеж носи своите дефицити. Визирам опцията Гришо да вкара в приложимост кик сервиси, при които да последва доста висок отскок на топката и по този начин американецът ще има съществени проблеми на ретур.



Категорична ще бъде потребността от осъществяване на надалеч по-голям % топспин бекхенди, тъй като слайсовете на българина не биха основали никакви компликации на неговия противник и даже могат да се извърнат против него, в случай че се окажат прекомерно плитки, имайки поради честите излизания на Макензи към мрежата.

Накрая бих предложил на хасковлията да работи с по-малък % на импровизация и да заложи на по-силова от нормалната игра, тъй като има нужните качества да притисне съществено локалния представител и да го кара да се усеща оптимално неловко. Макдоналд е задоволително способен тенисист да реагира на всяка една внезапна промяна на темпото и да обърне това против Григор, който просто би трябвало да държи нещата елементарни и ефикасни.

Очаквания и коефициенти

Очаквам нелека откриваща среща за първата ни ракета във Вашингтон, само че макар това вярвам, че по-опитният състезател ще покаже класата си в решителните мигове, с цел да реализира нова победа над американеца. Букмейкърите също защитaват моята теза, предлагайки коефициент от 1.50 за Димитров, до момента в който възможностите на новобранеца са оценени на 2.62. Вие пък още веднъж ще може да наблюдавате дуела на обичайните линкове в Tennis.bg.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР