Григор Димитров се класира за полуфиналите на финалния турнир на

...
Григор Димитров се класира за полуфиналите на финалния турнир на
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира за полуфиналите в Лондон

Григор Димитров се класира за полуфиналите на финалния шампионат на АТП в Лондон с награден фонд 8 милиона $.

Поставеният под номер 6 Димитров записа втора чиста победа в група " Пийт Сампрас " след 6:0, 6:2 над седмия подложен Давид Гофен от Белгия.

Дебютиращият в конкуренцията българин стартира чудесно като завоюва 12 от първите 15 разигравания, с което разколеба противника. След 27 минути игра хасковлията взе първия сет с 6:0, като в него Гофен позволи цели 13 непредизвикани греки против единствено 3 на Димитров.

Българинът продължи да господства, а изнервеният от развоя на срещата белгиец подари още един пробив на противника си с двойна неточност при започване на втората част. В следствие Димитров дръпна с 3:0 с деветия си следващ гейм, макар че в него  трябваше да отрази първия брейкбол за съперника.

  Гофен завоюва първия си гейм за 1:3 и по-късно оказа по-сериозна опозиция, само че фасковията беше задоволително стабилен, с цел да не разреши на белгиеца да се надява на поврат.

  С успеха си във втория кръг в групата и със извоюваните 200 точки Димитров си подсигурява, че ще измести хърватина Марин Чилич от петото място в международната рангилиста и сигурно ще запише ново рекордно класиране след края на шампионата в английската столица.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР