Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на трева

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на турнира на трева
Коментари Харесай

Григор срещу Карлос Алкарас на 1/4-финал в Куинс клъб

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на шампионата на трева от АTP 500 в лондонския " Куинс клъб ".

Българинът, първенец от 2014 година, надигра с 6:3, 7:5 поставения под номер 8 в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина за час и половина.

В идващия кръг обаче Димитров ще бъде изправен пред високо затруднение - негов противник ще бъде лидерът в схемата и номер 2 в международната класация Карлос Алкарас.

За да стигне до дуела с Алкарас обаче Димитров трябваше да се оправи с Черундоло и го направи безапелационно. След равностойно начало на първия сет 32-годишният хасковлия стигна до първите две благоприятни условия за пробив и за двамата тенисисти в осмия гейм и още от първия път осъществя брейка, с който поведе с 5:3.

Минута по-късно той взе и сета на лично подаване. Подемът от последните три гейма в първия сет се резервира и при започване на втория и Димитров осъществя нов пробив, след който се озова с преднина от 3:1 гейма. 

Тук настъпи единственото съмнение в играта на българина, който позволи Черундоло да върне пробива.

Двамата печелеха подаванията си до 5:5, когато Димитров стигна до нови три благоприятни условия за брейк. Черундоло избави първата с прекрасен сервис, при втората Димитров не съумя с форхенд в мрежата, само че при третата аржентинецът изпрати в навън едно воле от центъра на корта.

Озовал се на един гейм от успеха някогашният №3 в света не трепна и с мощен смаш осъществя още първия си мачбол, с цел да запише четвъртата си поредна победа в " Куинс клъб ". Той приключи мача с девет аса против един за аржентинеца, както и с 21 печеливши удара при единствено седем непредизвикани неточности.

До момента Димитров и Алкарас имат два мача посред, като и двата приключиха с двусетови победи на испанеца. Те за първи път се срещат на трева.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР