Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си на АТП

...
Григор Димитров постигна най-големия успех в кариерата си на АТП
Коментари Харесай

Милион долара и трето място в света за Григор

Григор Димитров реализира най-големия триумф в кариерата си на АТП финалите в Лондон. При дебютното си присъединяване в заключителния шампионат за сезона родният тенис ас стигна край след тежък мач с „ кошмара “ Джак Сок. Американецът е измежду най-неудобните противници за Григор в мъжкия тур – до момента нашият имаше едвам една победа в четирите си дуела със Сок. В полуфинала обаче хасковлията потвърди на дело думите си, че към този момент умее да печели мачове даже когато не му върви.

Димитров като че ли не се беше прибирал в съблекалнята след предходните разгромни победи над белгиеца Давид Гофен и испанеца Пабло Кареньо Буста в груповата фаза. От самото начало той наложи вихрено движение и Сок съумя да се разсъни едвам при 0:3 и точка за втори пробив. Тогава за Григор настъпиха сложни моменти. Сервисът му не влизаше и обезвереният американец съумя да вкара задоволително от мощните си удари, с цел да обърне сета.

„ Началото бе ужасно, само че по-късно той навлезе в корта и аз го оставих да играе играта си – описа след мача Димитров. – Но от време на време човек би трябвало да победи вътрешните си демони, спомените си от предходните срещи с един противник, с цел да успее да вземе реванш. “

Българинът направи тъкмо това. Отговорът беше разрушителен – сет на нула единствено за 22 минути и десетки развети български флагове в зала „ 02 “. Григор като с някаква магия стана още веднъж същият състезател, който стартира мача, а от неуверените удари в края на първата част нямаше и помен.

„ Вторият сет беше едностранен, играх доста добре – призна Димитров. – За него няма какво повече да кажа. В третия сет пък трябваше да намеря дребните пукнатини в играта му, с цел да го пробия. “

Но българинът първо трябваше да запуши дупките в личния си сервис. Още в първия гейм Григор избави точка за пробив, а Сок очевидно се изнерви от пропуснатия късмет. Така се стигна до 8-ия гейм, когато душeвността провали американеца. Той позволи две двойни неточности, след това избави първия прикрит „ мачбол “, само че Димитров се възползва от втория. Беше ред българинът да демонстрира темперамент – пропусна общо 3  мачбола и избави два шанса за противоположен пробив за Сок преди да постави точки на дуела.

„ Сега към този момент мисля за тренировката в неделя – съобщи Григор. – Защо я върша? За да спечелвам мачовете, даже когато не играя добре.

Българинът се изкачва на третото място в международната класация. Класирането за финала му донесе 1,158 милиона $ от наградния фонд. С тях парите, заработени единствено от шампионати към този момент са общо $11 700 000. А триумф във финала нощес гарантираше още $1,2 млн.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР