Григор Димитров постигна 34-тата си победа над съперник от топ

...
Григор Димитров постигна 34-тата си победа над съперник от топ
Коментари Харесай

Гришо: Загубих мачове през годината, но вдигнах нивото си

Григор Димитров реализира 34-тата си победа над противник от топ 10, както и четвъртата такава през сезона - той съкруши Холгер Руне (световния номер 4) с 6:3, 7:5 и за четвърти път се класира на четвъртфиналите в Пекин (АТР 500).

В предходния си дуел в китайската столица пък Гришо направи рядко срещан поврат от 2:6, 1:5 против Макензи Макдоналд, напомня Спортал. 

“Концентрирам съм върху равнището на моя тенис ”, сподели Димитров след триумфа над датската звезда. “Загубих оспорвани мачове тази година против тенисисти като него (Руне). Исках да подвигна равнището си и макар че можех да направя някои неща по-добре, виждам напредък. Виждам възстановяване и по отношение на първия мач тук.

Играл съм положителни мачове, както и доста тежки. Имам опит освен тук с чудесни победи и сложни провали. Искам да получа още убеденост с победи като този. Оценявам обстоятелството, че играя вечерна сесия пред доста хора.

Обърнах предходния мач от 2:6, 1:5, само че в действителност не играя доста рисковано. Знам, че от време на време би трябвало да останеш в мач като този, случва се на шампионатите. Важното е да съм в сегашното, само че и бях доста удовлетворен след края на онази среща.

Аз също по този начин доста изисквам от себе си, тъй като доста внимавам с тренировките, режима и спането. Мачове като този са увещание, че би трябвало да се бориш постоянно и че хубавите моменти ще дойдат ”, разяснява Григор. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР