Григор Димитров отново изуми всички ни с феноменалната си воля

...
Григор Димитров отново изуми всички ни с феноменалната си воля
Коментари Харесай

Григор преди 1/2-финала: Ако продължавам да играя така, мога да спечеля турнира

Григор Димитров още веднъж изуми всички ни с феноменалната си воля за победа, която показва в четвъртфиналния си дуел против Хуберт Хуркач в Монте Карло, с помощта на която откри място на втори полуфинал в Княжеството. Българинът бе изправен до стената, защото се намираше единствено на гейм от загубата, само че проби в последния вероятен миг, с цел да се поздрави с крайния триумф след епична трисетова борба. Веднага след края на конфликта той се отби в студиото на Tennis Channel, където разяснява представянето си през днешния ден, а също по този начин изрази религия, че е кадърен да завоюва трофея в неделния ден, в случай че продължава да играе по метода, по който до момента в конкуренцията.

Григор, благодарим ти, че още веднъж си при нас след изключителната победа над Хуберт Хуркач. Идваш непосредствено от корта, към момента имаш клей по себе си. Това, на което станахме очевидци, беше същинска борба. Още един трисетов мач, какъвто беше и предходният посред ви. Изненадан ли си от това какъв брой добре играе Хуркач на клей?

– Честно да си призная, не, защото той се усъвършенства доста през последните няколко години. Досега не се представяше толкоз добре на алено, само че все пак знаех, че е доста рисков конкурент. Хуберт е страховит човек, с него сме в отлични другарски връзки и го почитам мощно както на корта, по този начин и отвън него, като тъкмо това прави мачовете против него още по-трудни.

През днешния ден всеки от двама ни превъзхождаше другия в обособени елементи от дуела, което за мен беше в действителност забавно. Измина известно време, откогато за последно бях замесен в сходен мач. Мисля, че преобладавах събитията в първия сет, както и в първите няколко гейма от втората част, само че след това елементарно се забелязваше напредъка в играта му, по какъв начин той заигра по-стабилно и по какъв начин сервисът му също се усъвършенства. Продължих да пробвам да оказвам напън върху него, само че във втората част това несъмнено не беше задоволително.

В третия сет обаче знаех, че просто би трябвало да играя своята игра и рано или късно щях да получа своя късмет - беше належащо да бъда доста толерантен. Пробивът пристигна много късно, само че все пак аз трябваше да остана спокоен. Бях наясно, че в случай че печеля първите няколко точки в тайбрека, обстановката за мен ще се улесни, защото усещах, че умората го застига. Опитвах се да употребявам слайса си и да го озорвам, да поемам контрола в разиграванията. Изведнъж резултатът стана 6:2 точки и имах сервис за продобиване на мача.

Ти си един от състезателите, които имат най-приятната за наблюдение игра, защото разполагаш с всички удари в арсенала си. На този стадий обаче какъв е тактическият ти проект и има ли някаква избрана конструкция, към която се стремиш да се придържаш?

– Винаги съм казвал, че да разполагаш с прекалено много оръжия, е като нож с две остриета. Това важи още по-силно за дуелите на алена настилка. Може да изпълняваш ударите по най-хубавия вероятен метод, само че в случай че не ги използваш в точните моменти, възможностите за триумф, изключително на клей, фрапантно понижават. Играта на алено е елементарна. Знам, че не е толкоз елементарно, колкото звучи, само че в действителност в действителност е по този начин. Ако успееш да контролираш ударите си във значимите моменти от дуела, това ти обезпечава огромно предимство. Разбира се, мачовете на клей постоянно изискват огромно количество сила и това също е нещо, което би трябвало да се вземе поради.

– Ти си на 30 години, тъй че към момента може да се каже, че си млад. Печелил си купа от сериите " Мастърс 1000 ", както и такава от Финалите на АТР, бил си №3 в света. Имайки поради равнището, което демонстрираш на този стадий от кариерата си, какво още би желал да добавиш към тази сбирка?

– Съществуват още доста неща, които имам огромно предпочитание да реализира, не желая да се концентрирам единствено върху едно. Сега се стремя към това просто да бъда непрекъснат в изявите си и да задържа едно устойчиво равнище. Това е нещо доста значимо, което знам, че мога да реализира, защото съм успявал да го направя преди, само че в избрани моменти изпитвам усложнения с някои съставни елементи от играта си, само че това се случва на всеки един тенисист, би трябвало да останеш на верния път.

Мисля, че в случай че съм кадърен да не преставам да играя по метода, по който се показах през днешния ден, бих могъл да печеля шампионата. След това идва нова седмица и нов шампионат, в който мога да пренеса тази форма, и по този начин лека-полека да надграждам, в никакъв случай не знаеш какво ти следва. Вече имам много мачове зад тила си, някои хора дори ме назовават " деец ", въпреки че не съм уверен дали бих желал това. Ако вземем поради статистиките обаче, мога да схвана повода за това и няма никакъв проблем. Дори ме прави горделив. Все още мисля, че съществуват неща, които има накъде още да усъвършенствам. Искам да импортирам положителна сила в тениса и в случай че тялото ми се усеща добре, в случай че не преставам да изпитвам наслаждение от играта, кой знае?



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР