Григор Димитров откри победоносно участието си на Уимбълдън през вчерашния

...
Григор Димитров откри победоносно участието си на Уимбълдън през вчерашния
Коментари Харесай

Григор за инцидента с екоактивистите: Първоначално си помислих сам да се справя с тях

Григор Димитров откри победоносно присъединяване си на Уимбълдън през вчерашния ден, надделявайки без усложнения над японския квалификант Шо Шимабукуро. Срещата обаче не протече напълно безпрепятствено, защото при започване на втория сет екоактивисти нахлуха на корта и разпиляха по корта две кутии с части пъзел и конфети.

Все отново защитата бързо се намеси и в профил двамата протестиращи, до момента в който децата, подаващи топките, трябваше да почистят корта. Заради това дуелът трябваше да бъде пресечен, а няколко минути по-късно над Лондон заваля, заради което паузата се удължи.

" Разбира се, не е прелестно да ти се случи сходно нещо. В такива ситуации обаче не можеш да направиш изключително доста ", разяснява най-хубавият ни тенисист след това. " Смятам, че всички свършиха своята работа допустимо най-бързо. Непосредствено по-късно заваля и дъжд, което в този случай беше шанс, тъй като имахме опция да напуснем корта за по-дълго време, през което да се отърсим от случилото се и да се прегрупираме. Мисля, че чиновниците се оправиха добре със обстановката. "

Българинът бе попитан и дали се усеща незадоволително предпазен, откакто въпросната обстановка се разигра на метри от него, и по какъв начин би оценил отбраната на най-стария тенис шампионат.

" Не, не, в никакъв случай. Ние в никакъв случай не сме оставени без защита, без значение къде би трябвало да отидем. Винаги си заобиколен от охранители, когато отиваш към корта. Отново ще кажа, че няма по какъв начин да се застраховаш от сходни неща - всичко може да се случи, в случай че си на неверното място в неверното време. Първата ми мисъл беше да отида при тях и самичък да се оправя със обстановката, само че по-късно осъзнах, че това не е моя работа. Мисля, че просто зависи от индивида по какъв начин ще реагира, какъв инстинкт има ", сподели полуфиналистът от 2014-а.

Източник: The Independent

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР