Григор Димитров може да играе тенис още много дълго време.

...
Григор Димитров може да играе тенис още много дълго време.
Коментари Харесай

Валверду: Григор Димитров може да играе тенис още колкото поиска


Григор Димитров може да играе тенис още доста дълго време. Това счита неговият треньор Дани Валверду. Той даде изявление за Punto de Break, в което описа по какъв начин са се трансформирали връзките му с първата ни ракета и от какво зависи спортното дългоденствие на някогашния №3 в света. Един от хората в щаба на Димитров добави още, че тенисистът има „ съвършената игра “, с цел да спре играчи като Карлос Алкарас и Яник Синер.

„ Наскоро той самичък сподели, че вижда себе си да игра сред 6 и 8 години още. И физически, и душевен той е подготвен и може да играе още колкото си изиска, стига да остане стимулиран. От позиция на физиката, той е фаворизиран, тъй че може да играе още доста години “ – съобщи Валверду.

„ В случая на Григор, да си на повече години е по-добре. Многото години в Тура се трансформират в познание и опит. Той знае какво работи и какво – не. “.

Тази седмица двамата бяха в Барселона, където се наложи българинът да се откаже от присъединяване преди срещата си с Алекс де Минор, а повода бе заболяване.

Димитров и венецуелският експерт сплотиха сили още веднъж в самия завършек на предходната година. Валверду бе до някогашния №3 на шампионатите в Стокхолм, Виена и Париж. В австрийската столица Димитров доближи до полуфинал, а в Париж реализира още две победи, което му обезпечи довеждане докрай на сезона в топ 30.

„ Сега го познавам доста по-добре. Отношенията ни са разнообразни, тъй като не стартират от нищото “ – сподели Валверду.

„ Целите се трансформират с времето и играчът би трябвало да се приспособява съгласно момента в кариерата си. Трябва да се фокусираш върху това, което би трябвало да промениш в съответния ден, а не върху това, което е трябвало да промениш преди шест години. Така ще започнеш да печелиш мачове и ще печелиш шампионати “.

„ Не си приказваме за 2017 година. Може от време на време да гледаме видеа, с цел да проучваме съответни неща, само че тенисът към този момент се е трансформирал и е доста по-различна игра от тази през 2017 година. Той не се тормози, че не е печелил купа от 2017 година. Когато преди си печелил, а в този момент има суша, лишава малко повече време, с цел да върнеш увереността ис и още веднъж да намериш рецептата “ – сподели още венецуелският треньор.

Той отговори и на любопитен въпрос – може ли Григор Димитров да се съревновава с играчи като Алкарас, Синер и Руне?

„ Григор има съвършената игра, с цел да ги спре. Той в никакъв случай няма да играе като тях, само че има качествата и играта да промени техния тенис “.

„ Тенисът стана доста бърз – с доста мощ и малко вариативност. Григор има вариативност с посредством нея би трябвало да търси неточности на противниците си. Трябва да продължи да се развива и да приспособява играта си “.

В края на 2022 годината стана ясно, че двамата са постигнали съглашение треньорът, с чиято помощ Григор реализира най-големите триумфи в кариерата си, да бъде до него през целия сегашен сезон. Преди това Валверду бе треньор на Григор сред юли 2016 и май 2019.

„ Опитвам се да му оказа помощ да откри още веднъж постоянството си. Има още работа за извършване. Сега работим върху прибавянето на още мощ, както и върху сервиса. В момента да играеш от главната линия против младите е доста мъчно, тъй че би трябвало да имаме вариативност, с цел да разстроим играта им. Силата е, с цел да може в съответните моменти да има нужната експанзия. Григор има ресурса, с цел да се оправи с новото потомство “. “ – добави още треньорът.

„ Целта е да има непрекъснати резултати още веднъж и да опита още веднъж да печели шампионати “.

Григор Димитров е част от листата с участници на идния Мастърс шампионат в Мадрид. Изданието ще бъде историческо, тъй като за първи път в главната скица ще вземат участие 96 тенисисти.

Mutua Madrid Open ще се организира в интервала 26 април – 7 май.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР