Григор Димитров и неговият партньор Никола Маю допуснаха загуба в

...
Григор Димитров и неговият партньор Никола Маю допуснаха загуба в
Коментари Харесай

Григор Димитров със загуба на двойки във Вашингтон

Григор Димитров и неговият сътрудник Никола Маю позволиха загуба в първия кръг на шампионата по двойки във Вашингтон, окръг Колумбия.

Най-добрият български тенисист и французинът отстъпиха в мач от първия кръг на главната скица на британеца Джейми Мъри и новозеландеца Майкъл Винъс със 7:6(3), 3:6, 5-10.

Още в първия гейм на мача Мъри и Винъс - двама тесни експерти в играта на двойки, стигнаха до пробив, само че по-късно Димитров и Маю имаха най-малко по една точка за връщане на пробива в четири поредни гейма при сервис на съперниците си. В първите три от тях българинът и французинът не съумяха да стигнат до брейк, само че направиха това при последния си късмет, с цел да изравнят за 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който Димитров и Маю се постановиха със 7:3 точки.

В средата на втория сет Мъри и Винъс направиха нов пробив, който този път им бе задоволителен, с цел да изравнят частите. Това наложи изиграването на дълъг тайбрек до 10 точки, който да дефинира спечелилия. В него шотландецът и новозеландецът започнаха доста уверене, поведоха с 9:2 точки и въпреки да пропуснаха три мачбола, при четвъртия си осигуриха класирането за втория кръг.

В него Мъри и Винъс ще играят с спечелилия от двойката сред поставените под номер 4 в схемата Марсело Аревало (Салвадор) и Жан-Жулиен Ройер (Нидерландия) или белгийците Садер Жиле и Йоран Флийген.

Тази вечер Григор Димитров стартира присъединяване си на сингъл в шампионата във Вашингтон. Негов противник във втория кръг ще бъде американецът Макензи МакДоналд.

Наградният фонд на надпреварата е малко над 2 милиона $.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР