Григор Димитров говори преди участието си на Australian Open (16-29

...
Григор Димитров говори преди участието си на Australian Open (16-29
Коментари Харесай

Григор Димитров: Не съм толкова стар, все още няма да спирам с тениса

Григор Димитров приказва преди присъединяване си на Australian Open (16-29 януари). Той бе посетител в формалния подкаст на шампионата AO radio и отговори на забавни въпроси отвън представянето му на корта. Гришо сподели, че не счита скоро да се отхвърля от тениса и даде обещание да бъде по-открит пред почитателите.

Димитров бе запитан дали с изключение на като тенисист се възприема и като шоумен.
 Стана ясно по кое време започват Григор Димитров и Вики Томова на Australian Open
Стана ясно по кое време започват Григор Димитров и Вики Томова на Australian Open

Australian Open ще се организира в интервала 16-29 януари

" Това е подъл въпрос. Наистина ли ме мислите за шоумен? Но не приключен, може би 50:50? Добре, склонен съм на това. Не знам. Мисля, че през годините постоянно е имало една част от мен, която желая да покажа на почитателите, само че като цяло професионализмът ми надвива. Мисля, че през годините открих доста добър баланс в това отношение. Вероятно в този момент, на по-късен стадий от кариерата ми, може би би трябвало да съм по-отворен и да разреша както на почитателите, по този начин и на другите играчи да видят и други неща, свързани с мен. Както споделих обаче, мисля, че сега подкрепям добър баланс ", съобщи Гришо.

Той призна и какво би желал да видят по-младите играчи от него.

" Сложно е. Бих желал да видят какво е да играеш на тази възраст, когато към този момент не мислиш толкоз за точки и ранкинг и като цяло настройката и излъчването ти са разнообразни. Винаги съм казвал, че тенисът е маратон, а не спринт. Често виждаме млади играчи, които се оправят ужасно в първите 2-3 години от кариерата си, само че по-късно равнището им спада доста.

Идва миг, в който спортът стартира да оказва въздействие върху тялото ти, а психическите ти качества също се трансформират. Постоянството обаче компенсира всичко това. Това е частта от играта, която бих желал да им покажа ", съобщи Григор.

Българинът беше безапелационен, че не счита скоро да стопира с тениса.

" На 31 години съм, не съм толкоз остарял. Мисля, че към момента имам какво да покажа. От физическа и психическа позиция това може би е най-хубавата форма, в която в миналото съм се намирал.

По време на предсезонната подготовка свърших доста работа във фитнеса, както и отвън корта като цяло, и това ми дава криле, в случай че мога по този начин да се изразя. Вълнувам се за идния сезон и това е един от главните ми извори на мотивация. В момента не се състезавам с никого, прогресирам със лично движение ", сподели българинът.

Гришо излиза против Аслан Карацев в първия кръг на Аустрелиън Оупън, а при триумф ще се изправи против Ласло Джере или Зизу Бергс във втората фаза. В трети кръг е вероятен дуел с Новак Джокович, а останалите му евентуални съперници за този стадий от шампионата са Роберто Карбайес Баена, Уго Делиен и Енцо Куако.
 Пьотр Нестеров и Симон-Антъни Иванов отпаднаха на полуфиналите в Тунис
Пьотр Нестеров и Симон-Антъни Иванов отпаднаха на полуфиналите в Тунис

Българите изгубиха от японците Шохей Чиками и Риюки Мацуда
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР