Григор Димитров е един от най-достойните примери за подражание заради

...
Григор Димитров е един от най-достойните примери за подражание заради
Коментари Харесай

Обичай всичко, което правиш и се труди здраво: Заветите на големия към малкия Григор

Григор Димитров е един от най-достойните образци за подражателство поради своята отдаденост, усърдие и дисциплинираност. През годините родният ни представител нееднократно е посочвал точно тези три качества като едни от главните неща, нужни по пътя към триумфа. Днес пък бе оповестено присъединяване на най-хубавия ни тенисист в рубриката на ATP " Note To Self ", в която играчът споделя кои са най-важните препоръки, които би дал на себе си като дребен. Самият Григор подходи с нескрита емоционалност към предизвикването, а ето тъкмо какво гласи неговото самобитно писмо към по-младата му версия:

" Здравей, дребен Григор, написа ти твоето бъдещо Аз, с цел да те научи на някои доста значими житейски уроци. Никога не оказвай прекалено много напън върху себе си. Придържай се към своите лични вярвания и разбирания за света. Научи се да обичаш всичко, което правиш; да оценяваш всичко, което имаш и което получаваш. Невинаги ще бъдеш оценен по верния метод, не всеки път ще бъдеш обичан по този начин, както заслужаваш, само че това е нормално и би трябвало да свикнеш с него. Накрая, само че не и на последно място - научи се да се чувстваш удобно даже в най-враждебната среда.

Към моето малко Аз - фокусирай се повече върху това да игнорираш нещата, които може да те разсейват, без значение какъв брой мъчно е от време на време. Остани порядъчен във всеки един аспект от живота. Винаги съм бил доста работлив и мисля, че това е едно от първите неща, които съм научил от моите родители, изключително от татко ми. До ден сегашен това е измежду главните ми полезности. Важно е да запазиш неизменност, да продължиш да се трудиш интензивно.

Приеми с отворени прегръдки напрежението и нервите. Преди 14 години изиграх първия си АТР мач против Томаш Бердих в Ротердам и съумях даже да го печеля, след което ме очакваше конфликт с Рафаел Надал, който преди малко бе триумфирал на Аустрелиън Оупън. Въпреки това играхме три сета и това се трансформира в един от най-епичните дуели в моята кариера, а беше едвам вторият ми мач в Тура.

Впоследствие ме споходиха всички последствия от това да бъдеш професионален тенисист - рекламни контракти, съпоставения, упования. Да бъда сравняван с Роджър Федерер в продължение на несъмнено 20 години, ме натоварваше, само че в един миг взех решение просто да се абстрахирам от всичко това и да го погледна от положителната страна. Започнах да се дръзвам на тези съпоставки, не им обръщах внимание и съумях да си изградя свое лично име. 

Мое малко Аз, постоянно се наслаждавай. Винаги, постоянно го прави. Това е хубостта на спорта, който играем. Можеш да пренесеш този метод на мислене от корта в живота си отвън него. Понякога ще се чувстваш фаворизиран, от време на време ще ти бъде извънредно мъчно и ще бъдеш мощно отчаян, само че точно това те прави по-силен. 

Всеки човек е друг и възприема неуспехите, загубите, разочарованията по друг метод, само че мисля, че е доста значимо в тези моменти да направиш крачка обратно и да преосмислиш това, което чувстваш надълбоко в себе си. Никога не забравяй неуспеха. Той е нещото, което ще те накара в бъдеще да оцениш още повече това, че си се изправил, че си траял напред и си съумял. Това е методът, по който ще станеш по-силна и по-добра версия на себе си ", приключи най-хубавият ни тенисист.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР