Грейна централната коледна елха на София, съобщава БНР. Светлините ѝ бяха

...
Грейна централната коледна елха на София, съобщава БНР.
Светлините ѝ бяха
Коментари Харесай

Грейна коледната елха на София

Грейна централната коледна елха на София , оповестява БНР.

Светлините ѝ бяха тържествено запалени в 19.00 часа от кмета Васил Терзиев пред храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Част от площада . За първи път коледното дърво е ситуирано на това място. Най-емблематичната софийска забележителност - храмът " Свети Александър Невски " - към този момент сияе с ново архитектурно осветяване.

Празничната стратегия стартира с детски танцови и музикални сформира, вокални осъществявания и светещи кукли. Много хора се събраха, с цел да видят представлението на децата, а кметът беше мощно приветстван.

В късото си слово той уточни, че " София заслужава да свети ".
 Снимка 644387
Източник:

През целия месец площадът към храмовете " Света София " и " Свети Александър Невски " ще е хазаин на празнични концерти и разнообразни интензивности за столичани и посетители на града.

Инициативата тази година е под наслов " Светлината в теб ".

Освен 10-метровото коледно дърво на мястото е ситуирано и алеята " Елхи на гения ". Кампанията включва също коледен концерт, който ще се състои на 20 декември.

Сред първите заповеди на новия градоначалник след встъпването му в служба беше пространството към храм-паметника да се освободи от паркоместа. Това е в синхрон с проектите за развиването на историческия център на столицата и голям брой оферти от жители специалисти за отделяне на площада като обществени пространство.
 Снимка 644388
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР