Гръцкото правителство ще продължи да компенсира домакинствата за високата цена

...
Гръцкото правителство ще продължи да компенсира домакинствата за високата цена
Коментари Харесай

Компенсация от 600 eвро при годишен доход под 45 000 евро ще получат домакинствата в Гърция

Гръцкото държавно управление ще продължи да компенсира семействата за високата цена на тока.

Министърът на енергетиката Скрекас съобщи, че държавното управление ще продължи обезщетенията за скъпия ток за колкото време още е належащо, съобщи БНР. Той не уточни дали ще има нарастване на сумата, която в този момент е до 600 евро при годишен приход под 45 хиляди евро.

Целта на държавното управление е да се поддържат уязвимите фамилии от междинната и по-ниска класа. В момента Гърция ползва смесена система на подкрепяне с таван на цените на едро и субсидиране на сметките. Мерките за помощ покриват от към 80% от нарастването на цената на тока. Помощите се внасят в персоналната сметка на потребителите.

Същевременно бе оповестено, че заради мощния туристически сезон гръцките управляващи усилват двойно полицейското наличие на всички гранични пунктове. Удвоени са полицейските екипи на летища, пристанища и сухопътни граници. От дирекцията на полицията оповестяват, че е засилен контролът по цялата пътна мрежа на страната и поучават влизащите в Гърция с коли да съблюдават прецизно разпоредбите за придвижване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР