Гръцкото правителство обмисля стимули, за да привлече повече хора да

...
Гръцкото правителство обмисля стимули, за да привлече повече хора да
Коментари Харесай

В Гърция: само ваксинираните да ходят на ресторант

Гръцкото държавно управление обмисля тласъци, с цел да притегли повече хора да се имунизират. Голяма част от медиците и възрастните хора към момента се двоумят, в същото време специалисти предвиждат нова вълна на вируса през есента, съобщи БНР.

Правителството в Атина разисква въвеждане на тласъци, с цел да убеди повече хора да се имунизират против COVID-19, заяви заместник-министърът на вътрешните работи Стелиос Пецас. Предлагат единствено имунизираните да посещават затворени места в заведения за хранене и таверни, да не вършат наложителните проби всяка седмица преди работа и да пътуват с преимущество в страната.

Лекарите от щаба за надзор на ковид упорстват да се вкара наложително имунизиране на работещите в опазването на здравето, пожарната и учителите. По информация на министерството на опазването на здравето два милиона и половина са имунизираните изцяло в 10-милионна Гърция.

Специалисти предизвестяват, че има риск от нова 4-та вълна на вируса през есента, в случай че не си слагат ваксина най-малко всички над 60-годишна възраст. Последствието ще е още веднъж дълъг локдаун, безапелационни са лекарите в Гърция. Дават опция на младежите и жителите на островите да си слагат ваксина от една доза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР