Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети утре

...
Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети утре
Коментари Харесай

Гръцкият външен министър утре отива в Киев?


Гръцкият външен министър Никос Дендиас се надява да посети на следващия ден Киев и в тази връзка ще разиска обстановката в Украйна на съвещанието на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург, заяви АНА-МПА. Дендиас сподели това при идването си през днешния ден за съвещанието на външните министри.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7680
Министрите ще обсъдят обстановката в Украйна на този стадий. За мен това е извънредно значимо, тъй като, се надявам на следващия ден да отида в Киев, сподели Дендиас.

Посещението на гръцкия външен министър в Украйна бе отлагано няколко пъти. Първоначално той трябваше да посети Киев на 6 октомври, по-късно - на 15-16 октомври, за среща с президента Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога и външния министър Дмитро Кулеба.

На 16 октомври Дендиас сподели в изявление за вестник " Вима ", че възнамерява да посети Киев в най-близко време, в случай че изискванията разрешат, припомня Българска телеграфна агенция.
 

" Това ще бъде третата ми аудиенция в Украйна от началото на военните дейности, тъй като към този момент два пъти бях в Одеса ", сподели гръцкият външен министър. Посещенията се състояха през април и юли.
 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР