Надничайки изпод шапката си и с покрито лице, руснак, който

...
Надничайки изпод шапката си и с покрито лице, руснак, който
Коментари Харесай

Руски паравоенни организации се бият срещу Путин

Надничайки отдолу под шапката си и с покрито лице, руснак, който води война на страната на Киев, разказа пред Ройтерс безмилостните борби в североизточната украинска Харковска област, където силите на Москва откриха нов фронт предходната седмица.

„ Ситуацията е комплицирана, интензивността висока, има пердах на близо всеки 10 минути “, съобщи минометчикът, разпознал се с позивната си Вини.

Той е войник от Легион „ Свобода за Русия “ - формация, която се е оповестила против съветския президент Владимир Путин и се бие на страната на Украйна.

Украйна е изпратила подкрепления, в това число Легиона и две други групировки, формирани от съветски жители, с цел да ускори защитата против съветското нахлуване в северната украинска Харковска област, което стартира преди към седмица, написа Българска телеграфна агенция.

„ Месомелачката, в която те към момента изпращат хората си, е невъобразима “, описа Вини, описвайки съветските загуби, до момента в който съветската пехота се пробва да навлезе още по-дълбоко в Украйна.

И двете страни в спора оповестяват, че съперникът им търпи тежки загуби - изказвания, които не може да бъдат тествани по самостоятелен път, отбелязва Ройтерс.

Заместник-командирът на Легион „ Свобода за Русия “ Максимилиан Андроников, прочут с позивната си Цезар, съобщи, че съветските бойци са станали по-иновативни. „ Научили са уроците от войната, употребяват много умни тактики “, съобщи той.

Една от изключително жестоките нововъведения е разширеното потребление на въздушни удари с бомби, тежащи стотици килограми. Русия има огромни ресурси от относително евтини авиобомби, останали от руско време.

Руското нахлуване към градовете Липци и Вовчанск, ситуирани северно от втория по величина град на Украйна Харков, стартира в петък. „ Врагът има преимущество в живата мощ, въпреки и да няма толкоз бойни машини, както преди “, съобщи Андроников, разяснявайки ситуацията край Харков. Според него съветските сили изпращат очевидно по-малко бронирани машини, само че са способни да изстрелват в пъти повече артилерийски снаряди и дронове от украинските сили.

„ Усещаме дефицит. Разбираме добре, че в случай че нямаше подобен, врагът нямаше да реализира такива триумфи тук или в Донбас “, разяснява той неравния артилерийски капацитет, проблем, който Украйна изпитва остро през  последните шест месеца.

Той разкритикува рестриктивните мерки, сложени от някои украински съдружници върху потреблението на техните оръжия за удари по Русия, като сподели, че това попречва способността на Киев да отвърне на удара на северния фронт, където линиите са на няколко километра от съветската територия.

Украински бойци от дълго време се оплакват, че ограничаването дава на Русия щит, позволявайки на силите ѝ да подхващат офанзиви от другата страна на границата, без да излагат на риск логистиката си. „ Това е проблем. Има цялостен лист с оръжия, които получаваме, само че до момента нямаме право да ги използваме на територията на Русия. Врагът безнаказано употребява обстоятелството, че съветската територия не може бъдете ударена “, сподели в умозаключение Андроников.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР