Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис проведе телефонен разговор с турския президент

...
Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис проведе телефонен разговор с турския президент
Коментари Харесай

Заради земетресението: Мицотакис и Ердоган си проговориха отново

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис организира телефонен диалог с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, оповестиха от пресслужбата на гръцкия министър председател. Това е първият им телефонен диалог след спирането на връзките през май 2022 година

“По време на диалога министър-председателят изрази скръбта си от опустошителното земетресение в Турция и съобщи на господин Ердоган поддръжката и съболезнованията на държавното управление и гръцкия народ за загубата на човешки животи. Премиерът удостовери готовността на Гърция неотложно да даде цялата допустима помощ на Турция – в допълнение към екипа, който към този момент е изпратен в района – за справяне с последствията от опустошителното земетресение ”, съобщи пресслужбата.

По-рано Гърция заяви, че се готви да изпрати аероплан с екип от спасители, лекари и медицински материали.

“Ердоган благодари на министър-председателя за поддръжката и незабавната помощ ”, се споделя в известието.

През май 2022 година Ердоган отхвърли да поддържа връзка с Мицотакис. Турският президент съобщи, че гръцкият министър-председател е нарушил споразуменията, реализирани на срещата им през март, и оттук насетне за него не съществува политик като Мицотакис. Той съобщи, че Турция си сътрудничи с почтени политици, които съблюдават обещанията си.

След земетресението по време на телеконференция със съответните министерства Мицотакис заръча на Турция да бъде предоставена цялата помощ и сили, които тя изиска.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР