Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас определи като изключително важен втория тур

...
Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас определи като изключително важен втория тур
Коментари Харесай

Ципрас призова да се гласува за прогресивните сили

Гръцкият министър-председател Алексис Ципрас дефинира като извънредно значим втория тур на локалните избори и прикани гласоподавателите да гласоподават в поддръжка на прогресивните претенденти за кметове и префекти. Той съобщи това откакто гласоподава. Първият тур на изборите се организира дружно с гласуването за Европейски парламент предходната седмица.

``
реклама

„ Призовавам жителите да изберат прогресивните претенденти за кметове и префекти там, където се организира балотаж. Изберете локална власт, която има престиж и съществено ще се отнесе към решаването на вашите проблеми по места “, съобщи Ципрас, чиято партия взе участие във вота в обединението „ СИРИЗА-прогресивен алианс “.

Гърците би трябвало да изберат ръководители на 13 района и 332 общини за 4-годишен период, който стартира на 1 септември 2019 година и завършва на 31 август 2023 година На първия тур към този момент бяха определени кметове на 107 общини в цялата страна и префекти на шест района – Централна Македония, Западна Македония, Тесалия, Епир, Южни Егейски острови и Крит. На Крит победи досегашният губернатор на острова Ставрос Арнаутакис от Сириза. В останалите пет района победа удържаха представителите на опозиционната „ Нова народна власт “.

На втория тур гърците би трябвало да изберат кметове на 229 общини и префекти на 7 района, оповестява БГНЕС. Изборите ще продължат до 19.00 часа локално и българско време, след което ще бъдат оповестени първите екзит полове.

Резултатите от този избор ще бъдат значими за идните след към месец парламентарни избори. Ципрас към този момент разгласи, че, откакто станат ясни окончателните резултати от локалните избори, той ще отиде при президента Прокопис Павлопулос с искане да разпусне Народното събрание и да насрочи парламентарни избори, които най-вероятно би трябвало да се проведат на 7 юли. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР