Гръцките власти съобщават за 57 нови пожара за последните 24

...
Гръцките власти съобщават за 57 нови пожара за последните 24
Коментари Харесай

Близо 60 пожара в Гърция за последното денонощие, предупреждават за още огнища

Гръцките управляващи оповестяват за 57 нови пожара за последните 24 часа и предизвестяват, че атмосферните условия през днешния ден благоприятстват образуването на още огнища.

Пожар е избухнал в квартал Панорама на атинското крайбрежно предградие Вула, оповестява в. " Катимерини ". На мястото са изпратени 10 пожарни коли с 20 огнеборци, както и два хеликоптера.

Зоните с " доста висок риск ", т.е. една степен под " паника ", включват Атика, североизточната част на Пелопонес, по-голямата част от Централна Гърция, островите Евия и Крит, както и няколко от егейските острови - Хиос, Икария, Лесбос, Самос. В тези региони сега се следи композиция от високи температури и мощен вятър.

Всички избухнали в събота пожари са овладени, в това число най-големият на остров Евия. Арестуван е 57-годишен фермер, упрекнат за предизвикателство на пожара, за който той твърди, че е случай.

Вчера следобяд жителите в региона на село Нимборио в южната част на остров Евия бяха призовани да се изтеглят поради горски пожар в зоната. Бяха изпратени 64 огнеборци с три екипа на терен, 23 пожарни коли, пет хеликоптера и пет самолета за битка с пожарите.

Пожар избухна през вчерашния ден и в покрайнините на град Волос. Според източници има изгорен добитък, заловен в капан от огъня, и са изгорели още един заслон и една сглобяема къща. В следобедните часове противопожарната работа заяви, че огънят е отчасти овладян и няма заплаха за локалните поданици.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР