Гръцки огън, известен още катотечен огън или морски огън е

...
Гръцки огън, известен още катотечен огън или морски огън е
Коментари Харесай

Гръцки огън: Тайното оръжие, което защитава Византийската империя

" Гръцки огън ", прочут още като " течен огън " или " морски огън " е мистериозно запалително оръжие, което оказва помощ на могъщата Византийска империя да оцелее и подсигурява, че ще продължи да упражнява своя суверенитет в продължение на доста епохи.

Използвайки неповторима формула, която даже днешните учени не могат да схванат - византийците държали враговете си надалеч от обширните си земи, които в миналото обхващали цяла Южна Европа, Северна Африка и Мала Азия.

Гръцкият огън избавя Константинопол, седалището на Византийската империя, от многократни обсади от арабите.

Дори след завладяването на Византия враговете й по този начин и не съумяват да пресъздадат неповторимата химическа примес, която генерира огън, кадърен да " разрязва " водата.

Гръцкият огън е основан през седми век, най-вероятно е откритие на Калиник от Хелиополис, еврейски проектант, който избягал от Сирия в Константинопол. Калиник опитал с разнообразни материали, до момента в който не разкрил сместа за запалителното оръжие. Той изпратил формулата на византийския император и управляващите създали сифон, който работел ненапълно като спринцовка, задвижвайки огнената примес към вражеските кораби.
 Парите не миришат: Срещу $200 милиона Казахстан се съгласи да изхранва талибаните
Парите не миришат: $200 милиона и тази страна " не помни ", че талибаните са терористи

Организацията към момента законно е избрана като терористична група от новите си търговкси сътрудници

Оръжие за заличаване

Гръцкият огън се употребявал основно за подпалване на противников кораби от безвредно разстояние. Способността му да остане разпален във вода за несъмнено време е неговата неповторима мощ. Говори се, че мистериозното византийско оръжие възпроизвеждало мощен плач и доста пушек и било толкоз дейно, че врагът бягал при типа му.

Историческите записи споделят, че гръцкият огън се залепвал върху каквато и повърхнина да допре. Удивителното е, че можел да бъде изгасен единствено със примес от оцет, пясък и остаряла урина, написа.

Оръжие за всеобщо заличаване било толкоз мощно, че византийците пазели състава му в загадка. Семейство Калиник и византийските императори били единствените, които са знаели за тайната му формула, която се е предавала от потомство на потомство.
 10 от най-объркващите и неразгадани и до през днешния ден антични мистерии
10 от най-объркващите и неразгадани и до през днешния ден антични мистерии

Египетски подводен град, перуанска цитадела и мистериозна низина с големи " буркани "

Сяра, борова смола и негасена вар са хипотетичните съставки, само че и до днешни дни не е реализирано фактически пресъздаване на гръцкия огън.

Така в последна сметка тайната на неговата смъртоносна рецепта е изгубена за историята.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР