Границата с Турция е блокирана. Над 1000 автомобила от часове

...
Границата с Турция е блокирана. Над 1000 автомобила от часове
Коментари Харесай

Интензивен трафик и тапи по пътищата. Над 1000 коли чакат на Капитан Андреево


Границата с Турция е блокирана. Над 1000 автомобила от часове стоят на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " и никой не дава пояснение. Опашката на тирове е над 10 км.

 "Капитан Андреево "

Огромно скупчване на коли тръгнали на път се образувало на 39-и километър от автомагистрала "Тракия ". Над 10-километрово запушване е край Ихтиман преди тунела "Траянови врата ".

 Автомагистрала "Тракия "

 Автомагистрала "Тракия "

От Министерство на вътрешните работи приканиха водачите да карат деликатно поради натоварения трафик на празниците.

Двете ленти са задръстени с коли,които се движат с 20 км/ч. Причината за задръстването е злополука на 48 км в посока Пловдив. Километрично запушване се e образувало в края на Автомагистрала "Хемус " край Ябланица. Задръстването е провокирано от скупчването на доста коли и намаляването на броя на лентите от три в една, в посока Варна.

 Автомагистрала "Хемус "

Засилен трафик се чака по основен път Е-79 в посока от Благоевград към Гърция през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ", както и по направлението към курортите Банско и Добринище. През целия ден ще има засилено полицейско наличие.

Повече коли на Пътна полиция ще дежурят през днешния ден от 10 до 18 часа в региона на Кресненското дефиле, където постоянно стават тежки произшествия с ранени и починали. Ще се следи с изключение на за съблюдаване на рестриктивните мерки по пътя и за нападателни водачи, както и за ръководство след приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Повече чиновници ще работят през празничните дни и на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата ", от където минава главният трафик от туристи за Гърция. Очаква се Великденските празници над 25 000 наши сънародници да посрещнат в прилежащата страна. На пункта има засилени ограничения по отношение на избягалите пандизчии от Софийския централен затвор, само че това няма да се отрази на останалата част от потока туристи, увериха от Гранична полиция.

"Броят на чиновниците от страна на Гранична полиция надвишава броя на работните станции на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Промахон ", които са 9, тъй че оптимално бързо обработваме и ревизираме пасажерите. Ще се ревизират колите според от оценката на риска, някои ще се ревизират по-задълбочено, само че няма да се отрази на пътуващи европейски жители, които в действителност няма потребност да бъдат проверявани по-задълбочено ", сподели Атанас Георгиев, шеф на граничен пункт "Кулата ".

От Гранична полиция припомнят родител, който пътува самичък с детето си, би трябвало да носи декларация за разрешението от страна на другия родител детето да пътува зад граница. За да става обработването на документите по-бързо е целесъобразно родителите да имат и ксерокопия на декларациите.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР