Границата не се охранява. Няколко пъти в парламента призовахме правителството

...
Границата не се охранява. Няколко пъти в парламента призовахме правителството
Коментари Харесай

Костадинов: САЩ удариха дясната ръка на Борисов, за да го принудят да направи правителство с ДБ

Границата не се охранява. Няколко пъти в Народното събрание призовахме държавното управление да изпрати армията на границата, с цел да може тя съответно да се охранява. В противоположен случай такива случки ще не престават.

 

Това сподели в ефира на bTV водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов, разяснявайки случая с мъртвите мигранти до Локорско.

 

" Преди месец съвсем станах очевидец на злополука на " Тракия ", в която участваха трима незаконни имигранти с българска кола, които бяха изоставени от трафикант ", напомни той.

 

По думите му, българската войска би трябвало да пази границата, а не да подкрепя гранична полиция.

 

" Повечето страни в Европейски Съюз пазят границите си с войска. Очевидно е, че живата мощ на гранична полиция не е задоволителна. Очевидно е, че има пробоини в гранична полиция. Каквато и ограда да изградим, колкото и да е огромна, даже и ток да пуснем по нея, тя постоянно ще бъде незадоволително мощно преградно оборудване, в случай че няма човек зад нея, който да пази ", изясни той.

 

Лидерът на " Възраждане " съобщи, че не знае за каква помощ приказва вътрешният министър Иван Демерджиев, който по-рано изиска законови промени за по-добра защита на границата.

 

" Първо, една огромна част от незаконните имигранти не са проведени от каналджии. Който е обикалял границата с Турция знае доста добре, че гората е прорязаха от горски пътеки, където безусловно през няколко метра можеш да срещнеш мигранти.

 

Виждал съм незаконни мигранти, стопаджии на автомагистралата. Да не слагаме каруцата пред магарето. Ако има защита на границата няма да се постанова да наказваме никого, тъй като няма да има кого да наказваме, тъй като няма да има кой да прави това закононарушение, тъй като никой няма да влиза в България ", сподели Костадинов.

 

" Ако нямаме жива защита на границата, в случай че нямаме режим, който имахме преди 30 години, няма да има този проблем. Не разбирам за какво българското държавно управление упорства и не се реши този проблем вечно.

 

Ако се изпратят български военни на границата, в случай че се даде явен сигнал, че на българската граница ще се стреля на месо. Както беше в казармата - първият път " спри ще изстрелвам ", вторият път сигнален изстрел и третия път се стреля по нарушителя ", продължи той.

 

" Ако българските военни не могат да стрелят да им дадем по един воден револвер и да завършваме. Естествено, че може да стрелят. Нали за това в последна сметка имат оръжие, това им разрешава устава на въоръжените сили.

Като няма задоволително тренировки, да се каже, че нямаме войска, че тя не знае да стреля, не знае от коя страна се държи автомата. Това не е правилно. Армията ни знае да стреля, само че не е задоволително добре окомплектована ", сподели още водачът на " Възраждане ".

 

Попитан, дали въпреки всичко рецесията по границата с мигрантите не може да бъде позволена по изкусен път, Костадинов сподели следното:

Искате да кажете, че ние би трябвало да разчитаме на Ердоган да пази нашата граница? Това е една много кастрирана, скопена политика. Ако разчиташ някой да ти пази границата, някой да взима решенията вместо теб... ".

 

Лидерът на " Възраждане " намеси и глобите " Магнитски " в тази ситуация.

" Станахме очевидци неотдавна по какъв начин брутално бе нарушен суверенитета на републиката. Дойде четвърторазряден служител и сподели, че в България има корумпирани хора. Ние знаем, че имаме корупмирани хора, само че ние би трябвало да си ги съдим.

 

И когато наши сътрудници кажат, че имат свидетелства, ние ги питаме за какво не ги дадете. Такива свидетелства няма. Просто се споделя нещо и въз основата на това нещо всички коленопреклонно се съгласяват с настояванията навън ", сподели той. И добави: САЩ удариха дясната ръка на Борисов, с цел да го принудят да направи държавно управление с Демократична България

 

" Сега пък се храчат върху лв.. То не беше лв. е хартийка за туземци, то не беше зло от което би трябвало да се отървем. То не беше левът не съществува като валута, както споделят от Доносническа България.

Такова брутално плюене в лицето на българската държавност не съм виждал от доста време, в действителност. Това е нещо, което минава всевъзможни граници. Това демонстрира, че страната ни е в голяма рецесия. Точно заради тази причина 60% от хората не гласоподаваха. Това ни е огромния проблем ", продължи водачът на " Възраждане ".

 

Костадинов бе контриран с въпрос, че в случай че не приемем еврото това не навреди на рейтинга на България и лихвите по заемите.

" В момента лихвите по еврозоната са два пъти по високо в сравнение с в България, т.е. лв. е два пъти по-стабилен от еврото. Второто нещо - не знам какво значи покачване на рейтинг, откакто бяха повдигнати обвинявания на Петър Казимир от ЕЦБ ", отговори той.

 

По думите му глобите Магнитски имат за цел да повлияят върху резултатите от идните избори за парламент у нас.

" Не знам дали ще се отразят на изборите, само че те явно са направени с тази цел. Натиска против ГЕРБ е очеизваден. Идеята е с удрянето на дясната ръка на Борисов - Влади Горанов, да се даде явен сигнал на Борисов, че той би трябвало да направи коалиция с Доносническа България и Продължаваме промяната.

 

Очевидно е, че този знак е бил свестен от него, тъй като той преди няколко дни сподели, че за последните пет дни е ходил три пъти в американското посолство и е подготвен да направи коалиция с тези, които доскоро загатнах.

 

Очевидно е, че има напън за сформиране на такова държавното управление и това има цел - да има устойчиво държавно управление с една единствена концепция - да се даде една законна основа за включването на България във войната в Украйна ", сподели той.

 

По думите му, на България е останала само валутата. Референдум за еврото ще има и е извънредно време да го спечелим. Крайно време е да покажем, че България към този момент може да споделя не, акцентира Костадинов.

" Нямаме проблеми да беседваме с който и да е, само че ние не срещаме схващане. Когато стана на въпрос за избирането на ръководител на Българска народна банка получихме неофициални оферти за присъединяване в ръководството на Българска народна банка.

 

Ние казахме, че не желаеме, тъй като нас ни интересува нещо доста по-важно - да се резервира българската валута и да се върне българския златен запас от Лондон. Бе ни казано, че това не е съществено и ни бе казано какъв пост да ни се даде ", разкри Костадинов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР