Гранит Джака прави играе значително по-напред по терена през настоящата

...
Гранит Джака прави играе значително по-напред по терена през настоящата
Коментари Харесай

Артета: Трябваше да отключа нещо в мозъка на Джака

Гранит Джака прави играе доста по-напред по терена през актуалната кампаия, което му разрешава да записва три гола и толкоз асистенции за " артилеристите "   във Висшата лига. Джака беше считан за по-скоро опорен полузащитник, но Микел Артета има вяра, че борбеният 30-годишен футболист малко се е объркал и би трябвало да предефинира себе си, с цел да стане част от упорит план в Северен Лондон.

" Мисля, че беше нужда. Мисля, че тимът искаше да се развие на друго равнище и да бъде по-доминиращ и да има повече запаси в последната третина, с цел да нападна и да отбелязва повече голове. Трябваше да създадем тази смяна. Говорих с него в края на сезона и му споделих: " Трябва да отключа нещо в мозъка ти, тъй като си толкоз комфортен и убеден да играеш в тази област, че си не запомнил какво в действителност ще ни завоюва играта и тимът в този момент изисква някой тук, тъй че в случай че не го отключиш, ще би трябвало да направя нещо по въпроса ", показа Артета.

" Той го одобри незабавно. Той е доста образован състезател, пристигна преди сезона по-здрав от всеки път и знаеше, че в случай че желаеме да изведем тима на друго равнище, би трябвало да променим ролята му. Знаеше, че това следва. Вярвахме, че той има тези качества, тези качества бяха там, с цел да бъдат употребявани и се криеха. Отборът имаше огромна потребност от тези качества. Както споделих, той е извънредно образован, има физическия потенциал непрекъснато да заплашва и да заема тези пространства и да възвръща позицията си задоволително бързо, с цел да има салдото, от който се нуждаем ", добави наставникът на Арсенал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР