Граничните войски са слабо боево и политически подготвени, а пиянството

...
Граничните войски са слабо боево и политически подготвени, а пиянството
Коментари Харесай

ДС: Пиянството и развратът в Гранични войски са нормални явления

Граничните войски са едва боево и политически готови, а пиянството и развратът са естествени феномени.

Това умозаключение е направено от Държавна сигурност през 1950 година във връзка оценката на положението на този тип войски в състава на МВР-ДС.

Доказателствата за слабостите и пропуските в активността на Гранични войски се съдържат в документ на Държавна сигурност, който разгласява. Той съставлява информация по отношение на: Слабостите и минусите в Гранични войски.

Държавна сигурност показва, че проектите на Управление „ Гранични войски “ не извършват неприятно от комендатурите.

 На места занятията са провеждани официално, а в други комендатури и принуди „ лъжат командването, че организират занятия, като ги регистрират за извършени “.

Държавна сигурност разкрива, че съответните началници в Гранични войски не управляват осъществяването на спусканите от ръководството проекти. На места те въобще не са изпълнявани.

„ Дисциплината общо взето е на ниско равнище. В някои поделения е обикновено събитие да не се извършват заповедите. Пиянството и развратът също “, продължава с негативните констатации Държавна сигурност.

Дадени са съответни образци за редовно несъблюдение на заповедите, както и за безпорядък активността им.

Държавна сигурност акцентира, че дефинира гранични поделения се употребяват с нарицателното име „ пияните принуди “. „ Пиянството и развратът са обикновено събитие “, се показва в справката.

Не е спестена и информацията за побой над бойците от страна на офицерите и за бездушното им отношение към редовите военнослужещи.

Документът е включен в сборника „ Държавна сигурност и гранични войски ”, издание на Комисията по досиетата, 2014 година

 ds-Granica-propuski-1950_001.jpg

 ds-Granica-propuski-1950_002.jpg

 ds-Granica-propuski-1950_003.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР