Граждански патрули започнаха да дават дежурства в Спешна помощ в

...
Граждански патрули започнаха да дават дежурства в Спешна помощ в
Коментари Харесай

Граждански патрули пазят спешните медици в Горна Оряховица

Граждански патрули започнаха да дават наряди в Спешна помощ в Горна Оряховица, с цел да поддържат медиците и предотвратят експанзията против тях, съобщи БНР.

Напрежението ескалира предходната седмица, когато 35-годишна жена от ромски генезис атакува с юмруци фелдшерка. Филиалът е единственият в страната, където жители се проведоха, с цел да оказват помощ в защитата на незабавните медици.

Нощното дежурство с първия цивилен патрул в Спешния център в Горна Оряховица мина относително умерено. " Настояваме за повече публичност на проблемите с експанзията над медиците, а задачата ни е да ги подкрепим и защитим ", изясни Николай Николов пред БНР.

" Искаме господин Ананиев да чуе и да види, че в незабавните центрове, освен в Горна Оряховица, има проблеми ", добави той.

Медиците споделят, че се усещат по-спокойни с гражданските патрули.

" Те фактически оказват огромна поддръжка, признателни сме им за помощта, само че не мисля, че това е решение на въпроса ". сподели фелдшерката Мила Радева.

Медиците упорстват за среща със здравния министър Кирил Ананиев и желаят ефикасни ограничения за отбрана против експанзията: " Паник бутони и защита, която непрестанно да бъде тук ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР