Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР

...
Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР
Коментари Харесай

Граждани се жалват в парламента за издадени актове от МВР във връзка с протестите в страната 

Граждани се жалват в Народното събрание за издадени актове от Министерство на вътрешните работи по отношение на митингите в страната. Това стана ясно след среща сред уредници на митингите и представители на комисията по жалбите в Народното събрание.

Вече втора седмица в комисията дойдат тъжби, че полицията притиска протестиращите по всевъзможни вероятни способи, сподели пред публицисти ръководителят ѝ Антон Кутев от "БСП за България ". Той уточни, че огромна част от жалбите са импортирани от ръководителите на националните митинги от последните две седмици.

Александър Стамболийски - уредник на митингите в Благоевградска област, изясни, че някои от актовете са издадени след самите митинги без правно съображение. Голяма част от жителите, които са получили разпоредби, протоколи и актове, даже не са участвали като протестиращи и за нас тези нормативни актове не са издържани и не са основателни, уточни той. Стамболийски изясни, че актовете са за това, че въобще някой се е намирал в региона на митингите и е сниман с видеокамери от чиновници на Министерство на вътрешните работи. По думите му на база на тези фрагменти са им формирани актове "за нарушение на публичния ред посредством протестиране ".

Той уточни, че има издадени разпоредби и актове и за мирни митинги, при които не е имало затваряне на пътища и автомагистрали. Журналисти също били глобени по този метод да не участват и да не отразяват митингите. Стамболийски описа, че жена е била ударена от служител на реда на последния митинг в Кресна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР