Граждани протестираха във Видин и в Берковица на прохода Петрохан.

...
Граждани протестираха във Видин и в Берковица на прохода Петрохан.
Коментари Харесай

Протести и блокади във Видин и Берковица, искат магистрала и тунел под Петрохан

Граждани стачкуваха във Видин и в Берковица на прохода Петрохан. Те желаят да бъде построен магистрален път от Видин до София и тунел под Петрохан. Във Видин блокираха придвижването по път Е79 до " Дунав мост 2 ".

Трафикът е призрачен поради многото преминаващи тежкотоварни коли, описват локалните пред Българска национална телевизия и Б Ти Ви. Катастрофите са чести, а трафикът минава и през обитаеми места, където постоянно пътят е стеснен, с остри завои и стръмни наклони. При значителни снеговалежи и заледявания придвижването се лимитира.

" Ние желаеме да няма произшествия по този път и знаем, че единственият вероятен метод е, в случай че неотложно стартират процедури за създаване на автомагистрала до Видин. Не приказвам за обходни пътища ", сподели Росица Кирова, ръководител на Гражданско обединяване " Единни за смяна ". " Мисля да схванат хората в София, от които зависи качеството на нашия живот, че това е първа стъпка. Все още митингът е кротичък ", добави Вардан Папикян. Според видинчани положението на пътищата е причина районът да е най-бедният в Европа.

Организаторите на митинга упорстват до една седмица Министерски съвет да одобри решение за пускане на процедурите по построяването на автомагистрала и тунел под Петрохан. Поставят и краен период на строителството - май 2021 година. В противоположен случай ще изискат да се забрани прекосяването на тежкотоварни коли по " Дунав мост 2 ".

Проблемът ще се реши с построяването на нов скоростен път сред Видин и Ботевград, чието строителство можело да стартира още тази години, съгласно организация " Пътна инфраструктура " Строителството ще се реализира на стадии, като първите построени прави ще са Видин – Ружинци и Мездра – Ботевград. Работата по тунела под Петрохан към момента е на стадий предпроектни изследвания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР