Граждани на столичния квартал Младост и поддръжници на кмета Десислава

...
Граждани на столичния квартал Младост и поддръжници на кмета Десислава
Коментари Харесай

Граждани излязоха на протест в защита на кмета на "Младост"

Граждани на столичния квартал " Младост " и поддръжници на кмета Десислава Иванчева излязоха на митинг пред общината. Те се оповестиха срещу метода й на задържане от през вчерашния ден в центъра на София и го определеиха като " режисура ". Поддръжници й свързаха ареста с конференция на Неправителствени организации " Зелен Младост ", която е планувана за през днешния ден и би трябвало да освети скандални обстоятелства към застрояването.

" Има крупни вложители, които желаят тя да бъде компрометирана ", сподели пиарът на общината Петър Кърджилов пред Нова телевизия. " Мисля, че госпожа Иванчева е трябвало да се види с Йорданка Фандъкова – по въпроса за построяването на парк " Обединена Европа ", посочи той и добави, че колата е била служебна и се употребява и от други хора.

По мотив метода на задържане на Иванчева, Кърджилов счита, че има нарушение на човешките права и ще бъде подадена тъжба в Съда за правата на индивида в Страсбург.

С позиция по проблема се включиха и някогашни подръжници на Десислава Иванчева, които последователно отдръпнаха доверието си през годините. " Нямаше потребност от това нещо като ареста ", сподели Георги Кадиев пред БТВ.

Неговата партия " Нормална страна " застана зад кандидатурата на самостоятелната Десислава Иванчева през 2016 година по време на частичните локални избори в столичния регион " Младост ". След поволин партията на Кадиев се разграничи от нея.

" През годините започнаха да идват и сигнали за евентуална корупция. След всичко, което стигна до нас, по-скоро мисля,че казусът не е режисура. " Иванчева беше определена от всички протестиращи, ние дадохме всичко. Тя сама изиска кои хора да са с нея, само че последователно изгони по възмутителен метод свои заместител – кметове. Много неща не се свършиха, доста от градежите бяха отсрочени, а не бяхаокончателно спрени, каквото беше обещанието ", сподели Кадиев.

Той счита, че тя е била неподготвена за ръководството и даде образец с доста кавги в квартал " Младост ", някои от които даже прерастнаха в гладна стачка. " Гражданите би трябвало да вземат участие в политиката, неточности постоянно ще има, такива случаи не би трябвало да ни разколебават. Иванчева не става за кмет " приключи той.

Въпреки това Кадиев се разгласи против метода й на задържане. " Безобразие е и да държиш повече от 5 часа две дами да стоят на тротоара, да вадиш пари на асфалта, нямаше никаква потребност от това нещо. Защо е нужно да стои на витрината, представете си щом в община " Младост " става дума за 250 хиляди евро, какво е на другите места " аргументира се той.

" Не съм сюрпризиран от обвиняванията, а от ареста. Ситуацията е много неуместна – да тръгне със служебната кола да си събира подкупите. " коментра някогашният зам.-кмет на " Младост " Никола Вапцаров в ефира на Нова телевизия.
" Имаше избрани услуги, които се изискваха да се свършат към общината, с цел да им се даде позволение, макар че имаха изрядни документи ", напомни той.

Вапцаров показа, че доста пъти е имало спор сред него и Иванчева поради тази тематика и това е била една от аргументите той да се отдръпна. Стигало се е даже до случай за подадена на тъжба в съда срешу избрани вложители, които изненадващо са били оттегляни. " Всичко е било направено като капан и тя е влезнала в него. С нея всичко беше огромен спектакъл, стигаше се даже до опълчване на жители от квартала " приключи Вапцаров.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР