Граждани излязоха на протест пред Министерския съвет срещу намерението за

...
Граждани излязоха на протест пред Министерския съвет срещу намерението за
Коментари Харесай

Пореден протест срещу превръщането на изоставения строеж в София в детска болница

Граждани излязоха на митинг пред Министерския съвет против желанието за създаване на Националната педиатрична болница , на мястото на изоставения от години градеж в двора на Медицинска академия.
Причината за недоволството е и благоустройството със страните, участващи в осъществяването на плана за създаване на болничното заведение . На нея бе признато вложителят - Министерство на здравеопазването -  да внесе ново стимулирано предложение за изменение на подробния организационен проект, което да подхожда както на съответните капиталови планове, по този начин и на параметрите на застрояване, планувани в Закона за устройство и застрояване на Столична община. 

Според протестиращите обаче, това е контракт за дотъкмяване на изоставения градеж. В поддръжка на идеята си от началото на юни те събират и подписка.

В " Преди всички " доктор Бояна Петкова от уредниците на митинга съобщи, че ще упорстват за нов план за детската болница.

" Ако не бъдем включени в диалозите и срещите за бъдещата детска болница, ще предприем по-мащабни митинги през идната седмица ", съобщи доктор Петкова.



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР