Градът домакин на Олимпийските игри - Токио въведе днес ново

...
Градът домакин на Олимпийските игри - Токио въведе днес ново
Коментари Харесай

Япония въвежда ново извънредно положение в Токио заради COVID-19 малко преди олипиадата

Градът хазаин на Олимпийските игри - Токио вкара през днешния ден ново изключително състояние, по-малко от две седмици преди началото на олимпиадата на фона на опасения дали тези ограничения ще могат да оказват помощ за преодоляването на растежа на случаите на COVID-19, съобщи Ройтерс.

Миналата седмица уредниците оповестиха, че на съвсем всички спортни прояви няма да бъдат допускани фенове, което попари очакванията, че олимпиадата ще се трансформира в всеобщ театър.

Присъствието на фенове от чужбина бе неразрешено още преди месеци, а в този момент държавни представители молят жителите на страната да гледат олимпиадата по малкия екран.

" Ще помолим хората да поддържат състезателите от вкъщи си ", сподели през вчерашния ден по малкия екран основният секретар на кабинета Кацунобо Като.

Олимпийските игри, отсрочени предходната година поради пандемията, ще се проведат от 23 юли до 8 август, а изключителното състояние, което е четвъртото за Токио, ще продължи до 22 август, малко преди започването на Параолимпийските игри.

Властите и уредниците от дълго време виждат в олимпиадата опция да показват възобновяване на страната от разрушителното земетресение през 2011 година и нуклеарната повреда.

Онзиден губернаторът на префектура Фукушима, където стана нуклеарната повреда, сподели, че фенове няма да се позволяват също на футболни и баскетболни мачове там, променяйки предходното си решение.

Някои от огромните имена в спорта, като Рафаел Надал, Серина Уилямс, Стан Вавринка, Доминик Тийм и Симона Халеп, към този момент оповестиха, че няма да вземат участие в олимпиадата, а тенисист номер едно в света Новак Джокович сподели, че към момента не е решил дефинитивно дали да вземе присъединяване в игрите.

Япония избегна претърпените от други страни всеобщи талази на пандемията, като до момента е записала общо 815 440 случая на COVID-19 и близо 15 000 умряли от болестта.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР