Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров заяви, че Украйна не

...
Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров заяви, че Украйна не
Коментари Харесай

Украйна отрече да е замесена в атака с дронове срещу Кремъл

Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров съобщи, че Украйна не е забъркана в против Кремъл, която Москва разгласи в сряда. Пред Би Би Си той сподели още, че задачата на Киев е да освободи окупираните територии, а не Москва.

" Нямаме информация за по този начин наречените нощни офанзиви против Кремъл, само че, както президентът Володимир Зеленски неведнъж е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождение на личните си територии, а не за нахлуване на други ", сподели той.

Според Никифоров случилото се в Москва е повишаване на напрежението преди (Денят на успеха над нацистка Германия, на практика трансфорат в най-важния народен празник на Русия - бел.ред.), а не терористичен акт, както го назова Кремъл. " Терористичен акт са разрушените блокове в Днипро и Уман ", посочи той.

Президентският консултант Михайло Подоляк сподели в мнения, изпратени до " Ройтерс ", че изказванието, че Киев стои зад офанзивата и на хипотетични украински саботьори от Русия, може да значи, че Москва се готви за широкомащабна " терористична " офанзива против Украйна през идващите дни.

Той също уточни, че Киев няма нищо общо с каквато и да е офанзива с дрон против Кремъл и че сходни дейности не реализират нищо за Киев на бойното поле и единствено ще предизвикат Русия да предприеме по-радикални дейности.

" Разбира се, Украйна няма нищо общо с офанзивите с дронове против Кремъл. Ние не нападаме Кремъл, тъй като, преди всичко, това не взема решение никакви военни задания ", сподели Подоляк.
По-рано Русия упрекна Украйна, че е атакувала Кремъл с дронове през нощта в несполучлив опит да убие президента Владимир Путин. Кремъл съобщи, че счита офанзивата за " планувана терористична акция " и си резервира правото да отговори.
Според информацията два дрона са били употребявани при хипотетичната офанзива против резиденцията на Путин в Кремъл, само че са били деактивирани от съветската отбрана.

По думите на представителя Дмитрий Песков нощес президентът не е бил в Кремъл, а през днешния ден работи от резиденцията си в Ново-Огарьово западно от Москва.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР