Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков,

...
Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков,
Коментари Харесай

Песков обяви стажа на дъщеря си в Европарламента за обичайна практика

Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков, назова стажа на щерка си Елизавета в Европейския парламент нормална студентска процедура, оповестяват съветските медии.

" Не бих желал да разясня нещо друго, това се отнася до щерка ми, това не се отнася до служебните ми отговорности, до работата ми ", сподели той в отговор на молба за коментар на рецензиите на евродепутатите.

Вчера стана ясно, че Елизавета Пескова е стажантка в екипа на крайнодесния френски евродепутат Емрик Шопрад.

По-рано неговите сътрудници Сандра Калниете от Латвия и Петрас Аустревичюс от Литва обърнаха внимание на събитието, че Елизавета Пескова работи като стажант в офиса на депутата Шопрад, който е определен от френската крайнодясна партия " Национален общ брой " на Марин льо Пен, само че по-късно къса връзките си с партията.

Шопрад посочи, че стажът на Пескова е почнал през ноември 2018 година и ще продължи до края на април.

Неговите сътрудници възразиха, че тя има достъп до срещи и база данни. Ала говорителката на Европарламента увери, че Пескова можела да има достъп единствено до обществено налична информация.

Елизавета Пескова учи право в Париж. Тя живее във Франция от няколко години и не страни от политиката. Тя посети корабостроителница преди две години в Крим, откакто през 2014 година Русия го окупира от Украйна.

Баща ѝ Дмитрий Песков е дълготраен представител на президента Владимир Путин. Миналия месец Песков разкритикува Европейски Съюз за налагането на наказания против двама руснаци, упрекнати за отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия в британския град Солсбъри през март 2018 година

След като изборите за Европейски парламент ще се проведат в края на май, има опасения, че Русия може да се опита да повлияе на изборите, както е упрекната, че е направила във Франция и другаде.

Въпросът за критиците е тъкмо до какви материали ще има достъп Пескова. Като гражданин на Франция, тя има право да работи в Европейския парламент като стажант, а нейният шеф упорства, че тя има достъп единствено до елементи, които към този момент са публично притежание и до нищо, което е конфиденциално, даже не до работата на делегацията ЕС-Русия, към която Шопрад принадлежи.

Шопрад, който е някогашен интернационален консултант на Марин льо Пен, е прочут покровител на окупацията на Крим от Русия. Той е заместник-председател на групата " Европа на свободата и директната народна власт ", ръководена от английския евроскептик Найджъл Фарадж.

Говорителката на Европарламента удостовери, че Пескова може да отиде на всяка обществена среща или среща на делегация, стига тя да не е лимитирана или да не се организира при закрити врата. Стажантите не са имали достъп до поверителни документи, само че биха имали достъп до базата данни на електронната поща.

Стажът при Шопрад е договорно отношение с евродепутата, а не със самия парламент, посочи говорителката.

Ала Шопрад е член на подкомисията за сигурност и защита към Европарламента, както и в комисията по външните работи, тъй че той ще получи достъп до редица основни документи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР