Говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че в момента не

...
Говорителят на президента Дмитрий Песков заяви, че в момента не
Коментари Харесай

Песков: В момента не се говори за изтегляне на руските войски от територията на Запорожката АЕЦ

Говорителят на президента Дмитрий Песков съобщи, че сега не се разисква евакуиране на съветските войски от територията на Запорожката атомна електроцентрала (ЗАЕЦ). Това сподели той, отговаряйки на журналистически въпроси на брифинг в понеделник, оповестява ТАСС.

„ Сега не приказваме за евакуиране на войските. Сега приказваме за главното - да принудим украинската страна да спре варварския обстрел на обекти на територията на гарата, който е изпълнен с доста тъжни и пагубни последствия, ", сподели представителят на Кремъл.

Песков акцентира, че Русия продължава да приканва всички страни, които имат въздействие върху украинската страна, да го употребяват, с цел да спрат продължаващия всекидневен обстрел.

Работата на Запорожката атомна електроцентрала в неделя вечерта беше изцяло спряна на фона на непрекъснат обстрел от украинска страна. Тя, както акцентира генералният шеф на Росатом Алексей Лихачов, стана първата за цялото битие на нуклеарната мощ на настояща атомна електроцентрала, която беше подложена на въоръжено нахлуване.

Запорожката АЕЦ, ситуирана в Енергодар, е под контрола на съветските войски. Напоследък непрекъснато е нападнат от въоръжените сили на Украйна. В началото на септември станцията беше посетена от задача на МААЕ, ръководена от ръководителя на организацията Рафаел Гроси. По-късно МААЕ разгласява отчет, призоваващ за основаване на зона за сигурност към Запорожката атомна електроцентрала, с цел да се предотвратят повреди заради военни дейности. Както заяви заместник-министърът на външните работи на Руската федерация Андрей Руденко, Русия в детайли изследва отчета за АЕЦ, показан от задачата на МААЕ, само че е належащо време, с цел да се отговори на съдържащите се в него оферти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР