Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини Бъгария, че

...
Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова обвини Бъгария, че
Коментари Харесай

Захарова: България е оказала натиск да не излезе интервюто с Митрофанова

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова упрекна Бъгария, че е оказала напън да не се излъчи изявлението по БНР с съветската посланичка в София Елеонора Митрофанова. 

" Решението за възбрана, взето под открит политически напън, беше изпълнено, изявлението не излезе. Това е неприличен акт на цензура ", сподели тя на брифинг.

Захарова упрекна " българската политическа върхушка " в " най-височайше лицемерие ", защото родните управляващи сякаш промотирали свободата на словото. 

В реалност обаче  " пазят личното си осведомително пространство от всевъзможни оценки, които не се вписват в шаблона на евроатлантическата агитация ".

България стана трън в очите на Захарова, откакто забрани на говорителката да прелети над територията ѝ за среща в Скопие на Организацията за сигурност и съдействие в Европа в края на ноември. С решението на БНР на 16 декември да смъкна изявлението на Митрофанова, чашата на търпението на Захарова преля.

" В България съветските дами нямат право да дават изявленията или да пресичат въздушното пространство. Все още ли може да се диша в България? ", написа във феминистки ентусиазъм говорителката в канала си в " Телеграм ".

 Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР