Говорителката на руската дипломация заяви днес, че при руския ракетен

...
Говорителката на руската дипломация заяви днес, че при руския ракетен
Коментари Харесай

Захарова представи руската версия за ракетните удари по пристанището на Одеса

Говорителката на съветската дипломация съобщи през днешния ден, че при съветския ракетен удар през вчерашния ден по пристанището на Одеса, което е основно за износа на украинско зърно, е бил погубен обект на военната инфраструктура, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6454
,,Ракетите " Калибър "  унищожиха с високоточен удар обект на военната инфраструктура в пристанището на Одеса``, написа Мария Захарова в профила си в Телеграм в отговор на изказването на украинския президент Володимир Зеленски, че ударите са унищожили опцията за разговор или съглашение с Москва.

Според нея е бил погубен украински " боен катер ". Тя не даде детайлности и не даде доказателства, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Украйна упрекна съветския президент Владимир Путин, че атакувайки през вчерашния ден Одеса, все едно се е " изплюл в лицето " на Организация на обединените нации и Турция, с чието ходатайство бе подписано съглашението за възобновяване на блокирания от войната експорт на зърно от украинските пристанища, и е сложил под подозрение опцията за спазването му.

Турският министър на защитата Хулуси Акар обаче съобщи през вчерашния ден, че съветски представители са отрекли пред турската страна да имат общо с офанзивата.

Според представител на украинските военновъздушни сили две ракети са блъснали територията на пристанището на Одеса, а две са били свалени от украинската противовъздушна защита. Украйна през вчерашния ден заяви също, че при удара е потърпевша помпена станция, а складовете със зърно не са били наранени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР