Говорител на израелската армия заяви, че тя е готова за

...
Говорител на израелската армия заяви, че тя е готова за
Коментари Харесай

ЦАХАЛ: Готови сме за всеки сценарий за унищожението на Хамас

Говорител на израелската войска съобщи, че тя е подготвена за " всеки сюжет " след убийството на заместник-лидера на Хамас Салех ал-Арури при удар в предградие на Бейрут, приписван на Израел от ливански публични лица, съобщи Агенция Франс Прес.

" Армията е в доста висока степен на подготвеност във всички области, както в защитата, по този начин и нападението ", съобщи пред кореспонденти представителят на армията Даниел Хагари, без да разяснява директно убийството на Арури.

" Ние сме извънредно готови за всеки сюжет. Най-важното нещо, което би трябвало да кажем довечера е, че сме фокусирани и оставаме фокусирани върху битката с Хамас ", добави той.

Запитани по-рано за удара, при който е погубен Арури, израелските военни обявиха, че " не разясняват известия на задгранични медии ".

Двама ливански чиновници по сигурността обявиха пред Агенция Франс Прес, че Арури е бил погубен от израелски удар в южната част на Бейрут, където се намира крепостта на съдружника на " Хамас " - " Хизбула ".

По-късно Хамас удостовери гибелта на Арури, която съгласно ливанските държавни медии е настъпила при удар на израелски безпилотен аероплан, при който са починали общо шестима души.

Израел упреква Арури в организирането на голям брой набези.

През 2017 година той беше определен за заместител на ръководителя на Хамас Исмаил Хания, преди публично да бъде разгласен за номер две в групировката./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР