Говореше се за обща законодателна рамка и обща управленска програма.

...
Говореше се за обща законодателна рамка и обща управленска програма.
Коментари Харесай

Правителство на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ само при политически неутрален състав

Говореше се за обща законодателна рамка и обща управническа стратегия. Не се стигна до такава, само че поръчката беше доста мощна. С времето всичко ерозира и стигнахме до вид на еднопартиент кабинет. Няма никаква вяра да бъде гласуван в подобен вид парламент.

С тези думи политологът Цветанка Андреева коментира пред Bulgaria ON AIR актуалната политическа конюнктура и провалилите се диалози сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Според нея от ГЕРБ-СДС са били подразнени от предлагането за финансов министър - Асен Василев.

Социологът Добромир Живков на собствен ред сподели, че в тази ситуация става въпрос за кабинет със мощна партийна багра, явно кабинет на " Продължаваме промяната ". 

" Имаше изгледи да се види по-политически безпристрастен състав. От друга страна, разделянето на обособени ресори и обществени области не е доста добър метод. Важно е какви са управническите цели и национални цели, това трябваше да е основата.  " Продължаваме промяната " играе твърдо и не позволява вид за безпристрастен състав ", изясни гостът на  " България заран ".

" Времето изисква да имаме кабинет, който е с ясни цели и явен период на деяние. Единствено вероятният кабинет в този парламент ще бъде съдружен. Ако изходим от чисто меркантилните ползи, има съображение да считаме, че може да се образува болшинство от позиция на партийното оцеляване. И Корнелия Нинова има интерес този парламент да оцелее. " ИТН " явно също имат интерес да седят в този парламент ", уточни още Андреева.

По думите ѝ времето е друго и всеки се трансформира съгласно събитията и потребностите на електората си. 

" Тази врата за договарянията, както ГЕРБ я назовават, освен няма да се затвори, а ще остане отворена за идващия парламент. Тази коалиция остава вероятен вид за идващ парламент " счита политологът.

Живков означи, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ остават крайни антагонисти. Според него липсва от страна на ГЕРБ оценката на ръководството им и да кажат намерено какви са минусите. 

" ГЕРБ трябваше да кажат: " Ние сме позволили тази и тази неточност ", с цел да може да се пристъпи напред. Отворена е вратата, това е доста авансово съобщение на кабинет от страна на " Продължаваме промяната ". За ГЕРБ има вид да работят за коалиция с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. ГЕРБ продължава да има разнообразни сюжети, по които да развие тази обстановка. Наистина това е друг и диалогичен ГЕРБ, който е податлив на взаимни отстъпки ", разяснява още социологът. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР