Готовност за работа при тежка зимна обстановка в област Шумен

...
Готовност за работа при тежка зимна обстановка в област Шумен
Коментари Харесай

Институциите в Шуменско готови за зимата

Готовност за работа при тежка зимна конюнктура в област Шумен заявиха отговроните институции на съвещание на Областния съвет за понижаване риска от бедствия, свикано от губернатора проф. Стефан Желев.

От Областно пътно ръководство оповестиха, че за зимно поддържане и разчистване на републиканската пътна мрежа и на шуменския сектор от автомагистрала „ Хемус “ са подписани контракти с консорциум „ Пътно поддържане Шумен “ и компания „ Автомагистрали Черно море “ АД. Двете сдружения разполагат с 15 пункта, от които 4 са за обслужване на автомагистралата. По пунктовете към този момент е ситуирана огромна част от техниката, сол и други инертни материали. Осигурено е непрестанно дежурство.

От „ Енерго Про “ разполагат с 38 екипа на непрекъснато домашно дежурство и с 39 оборудвани автомобила. Военното формирование 54 060 също е в подготвеност, разполага с модул за зимни условия, техниката е изправна и при предписание на МО може да се употребява за оказване на помощ.

По отчет на Регионалната здравна ревизия има планове за настаняване на заболели на хемодиализа, родилки и други тежко заболели пациенти при усложняване на ситуацията, обезпечени са лекарства и консумативи. От просветителния инспекторат подсигуряваха, че няма проблеми с отоплението на учебните заведения и с превоза на пътуващите възпитаници.

По информация на кметовете на 10-те общини, подписани са контракти с почистващи компании, обезпечени са места за настаняване на бедстващи и нуждаещи се хора. Преди зимата са тествани 157 язовира и две хвостохранилища. Сериозни проблеми поа язовирните стени и оборудванията не са установени, издадени са наставления за премахване главно на шубраци.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР