Гостуващият в страната ръководител на Южното командване на Съединените щати

...
Гостуващият в страната ръководител на Южното командване на Съединените щати
Коментари Харесай

Защо висши американски служители се втурнаха в Аржентина за да говорят за Китай?

„ Гостуващият в страната началник на Южното командване на Съединените щати военачалник Лора Ричардсън разговоря с аржентински чиновници за въздействието на Китай в Латинска Америка. “ Това заяви локална медия по отношение на срещата сред двете страни на 17 април.

По-рано по време на визитата си в Буенос Айрес първият заместник-държавен секретар на Съединени американски щати Уенди Шърман също изиска Аржентина да бъде „ деликатна “ в развиването на връзките с Китай.



Не единствено Ричардсън и Шърман, само че и други американски държавни чиновници неотдавна се втурнаха в Аржентина. В началото на април републиканецът Джон Корнин посети страната и изрази терзание по отношение на съдействието на Аржентина с Китай. След него Кристофър Хансен, ръководител на Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати, съобщи в Аржентина, че за нуклеарното партньорство сред Аржентина и Китай има опасности и „ неудобства “. Ричардсън и Шърман дойдоха незабавно след тях и всички говореха за Китай.

Защо Съединените щати постъпват по този начин? Според разбор на аржентински медии след встъпването си в служба президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е засилил политиката на своя предходник за угнетяване и въздържане на Китай и страната не желае китайско въздействие  в Латинска Америка или в света. Но времената към този момент са разнообразни. Латиноамериканските страни се стремят към единение, съдействие и развиване, и апелът им за самостоятелност става все по-силен.

В края на 19-и век някогашният мексикански президент Хосе де ла Крус Порфирио Диас Мори един път се оплака, че страната му е „ прекомерно надалеч от Бога, само че прекомерно покрай Америка “. Това, което се случва в Латинска Америка през днешния ден, удостоверява възгледите на аржентинските медии, че сега, когато страните с нововъзникващи пазари работят за развиването си, Латинска Америка може да промени историята и ориста си и да не към този момент „ стои прекомерно покрай Съединените щати.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР