Госпожица е, тежи около 4 килограма. Все още няма име.

...
Госпожица е, тежи около 4 килограма. Все още няма име.
Коментари Харесай

Още едно бебе алпака се роди в бургаския зоопарк


" Госпожица е, тежи към 4 кг. Все още няма име. Практика е осиновителите на животните да им дават имената ", сподели шефът на зоопарка Кръстьо Дъбов пред.

" Навиците му са такива, че когато се разсъни, стартира да суче. Когато засуче, значи ще се развива и ще живее. Малкото единствено яде и си почива.

Майката дойде преди 2 година от Перу и това е ѝ е първата рожба. Бащата е от Германия. Малкото има положително родословно комбиниране ", добави той.

По думите му цветът " амбър " е неповторим, тъй като е нещо като тъмнокафяво. Бебето ще остане в стадото на зоопарка.

Той уточни, че зоопаркът е модернист в това, че от дребни кара животните да свикнат с хората, с цел да може да ги пускат отвън загражденията им, с цел да им се радват посетителите на градината.

По думите му съумели да социализират още мини свине и капибари. Целта им е да социализират и див звяр.

" Алпаките са единствените животи, на които вълната им не е хигроскопична. Тя е такава, че водата сама се стича по нея ", посочи шефът на зоологическата градина.



През октомври имаше също вести за новородено бебе алпака. То се роди в обедните часове на 17 октомври и тежеше близо 4 кг. Бебето, момиче, също остана за развъждане в зоопарка. Роденото през октомви животно е цвят " капучино ", който също се смята за извънредно необичаен за този тип.  
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР