Господин Борисов си е подал заявление за освобождаване от имунитет,

...
Господин Борисов си е подал заявление за освобождаване от имунитет,
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Имунитетът на Борисов е смазката на сглобката

" Господин Борисов си е подал заявление за освобождение от имунитет, само че не го е внесъл в Народното събрание. Може да го е оставил в кафето, барчето или пред публицисти, само че не е импортирано в деловодството. Имунитетът на Борисов е смазката на сглобката. Затова България има държавно управление, по тази причина тези 69 народни представители поддържаха ПП-ДБ, с цел да може Борисов да има имунитет. Той 12 години нямаше имунитет, само че си имаше основен прокурор, който не му е създавал проблеми ". Това съобщи зам.-председателят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Георги Свиленски в ефира на Българска национална телевизия.
Той разяснява и двойнствената позиция, която вижда при президента Румен Радев. " Когато е в щаба на НАТО, когато договаря с европейските водачи, споделя, че Русия е агресор, че би трябвало да и се наложат наказания. Но когато пристигна тук и види социологическите изследвания, които сочат, че 80% от българските жители са срещу изпращането на оръжия - стартира да споделя, че е срещу изпращането на военна помощ за Украйна ", сподели още той. Депутатът напомни, че позицията на Българска социалистическа партия е да не се изпраща оръжие за Украйна. 
По отношение на еврото социалистите също имат ясна и безапелационна позиция - България би трябвало да влезе в еврозоната тогава, когато е подготвена, разяснява депутатът. Според него първо би трябвало да е бизнесът, подготвени българските жители с приходите и банковата система. 
Народният представител от " Българска социалистическа партия за България " Иван Иванов също разяснява обстановката в Украйна. Според него изходът от спора е да се откри решение по изкусен път - посредством мирни договаряния. Той даде образец със международните сили като Китай и Франция, които към този момент мислят в тази посока.
Социалистът дефинира признатата от Народното събрание декларация в поддръжка на участие на Украйна в НАТО като едно от трите изменничества на националния интерес на България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР