Горски пожар се развихри днес следобед в Мармарис, окръг Мугла.

...
Горски пожар се развихри днес следобед в Мармарис, окръг Мугла.
Коментари Харесай

Евакуират хотели в Мармарис и Бодрум заради горски пожари ВИ...

Горски пожар се развихри през днешния ден следобяд в Мармарис, окръг Мугла. Екипи се намесват от въздуха и се пробват да потушат пламъците, които се разрастват бързо и се доближават на към 100 метра от обитаеми места и хотели.


Докато битката с горските пожари продължава в Манавгад, Анталия, където за жалост следобяд пристигна скръбтата новина за трима починали, огнеборци се борят с естествената буря и в провинциите Мерсин, Адана и Османие.


Пожарът в Мармарис избухна към 13.00 часа в горската зона, покрита с червени борови дървета, в махалата Армуталан, над пътя свързваш туристическия регион Ичмелер на Мармарис.

Разпространи се за малко време с поради суха трева и мощен вятър. Голям брой горски служащи са изпратени в пожарната зона, която доближи на 100 метра от обитаемото място. Някои здания и хотели се изтеглят от основание за сигурност. Спасителните работи не престават, тъй като пожара не е овладян.


Министърът на земеделието и горите Бекир Пакдемирли, направи изказване за пожара: „ За в този момент не разполагаме с информация за потърпевши жители. Ние реагираме на горския пожар в Мармарис с 30 водни пръскачки, 5 хеликоптера и 1 аероплан. Нашите огнеборци са мобилизирани и се борят със стихията в гората ”, сподели той.


В изказване, направено от Министерството на защитата обявиха, че се оказва поддръжка за напъните за гасене на горския пожар в Мармарис с безпилотни летателни апарати (БЛА), както и с танкер, пръскачка, разследваща машина и личен състав, принадлежащ на нашите военноморски сили “.



Това е втори сериозен пожар в курортния град в границите на месец.

Друг пожар избухна следобяд и в горската зона в квартал Мешелик, покрай курорта Бодрум. Усилията за преодоляване на огъня не престават, до момента в който екипи се изпращат в региона в окръг Мугла.

Място е на границата сред регионите Милас и Бодрум, където има няколко 5-звездни хотели, които са желани от доста българи. Няма информация за потърпевши от пожара.

С резултата напразно пожарът се разпростря на огромна повърхност и за малко време доближи хотелите. Кореспондента на осведомителния канал СиЕнЕн Тюрк, съобщи, че туристи и хотелският личен състав на намиращите в региона три 5-звездни хотели напущат мястото и се реалокират в безвредни зони. " Виждам доста транспортни средства, които отиват в региона. Някои шезлонги на плажа са обхванати от пламъци. Не виждам въздушна интервенция сега, пожарът скоро е почнал. Голям брой огнеборци доближиха региона и самолети бяха изпратени в района оповестиха от районната дирекция по горите.

Има известия и за различен горски пожар в прилежащия курортен град Димим.

Властите водят следствие за аргументите на многочислените пожари в курортни региони на южна Турция. Не е изключена версията за умишлени палежи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР