Гори, красиви гледки, тучни поляни, дух и история - части

...
Гори, красиви гледки, тучни поляни, дух и история - части
Коментари Харесай

Откриха грозна гледка на китна родопска поляна СНИМКА

Гори, красиви гледки, тучни поляни, дух и история - елементи от това, което всеки, докоснал се до Родопите - най-обширната планина в България, може да преживее. Условията в планинския масив са обичани и от локалните поданици, и от многочислените посетители на земите на Орфей, само че постоянно не липсват и неприятни прояви.

Именно такава е идната ситуция, за която сигнализират родопчани във Фейсбук. Гъста бяла примес е била изхвърлена на зелена поляна край едно от красивите селца в планината. На грозната панорама край село Яврово се е натъкнал мъж.

" Не знаех, че на Друм пораства и монтажна пяна ", написа Трендафил Гечев. Постъпката буди недоволството на локалните поданици, които недоумяват кой е изхвърли строителния си боклук точно там. Подобни прояви надалеч не са казус. Разказвали сме Ви за спонтанни сметища както край реки, села, градове, по този начин и край красиви гледки и междублокови пространства. Често те са дело точно на локални поданици, които обаче не оценят следствията от постъпките си.

 Колкото до самото Яврово - то се намира на броени километри от близкия Асеновград, а от улиците му се разкрива шеметна панорама към Тракия. В селото са се родили редица именити българи, с които родопчани и до през днешния ден се гордеят. Сред тях са Борис Димовски,  Николай Хайтов, проф. Георги Гълъбов, доктор Константин Гълъбов  Васил Писанов, проф.д.ф.н. Васил Колевски,  Гълъб Порязов  и други

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР