Горещо ще е времето днес. В цялата страна е обявен

...
Горещо ще е времето днес. В цялата страна е обявен
Коментари Харесай

Жега в цялата страна: градусите стигат 40 на сянка |

Горещо ще е времето през днешния ден. В цялата страна е разгласен жълт код от Национален институт по метеорология и хидрология. Той значи евентуално рисково време, в тази ситуация - поради високи температури. Максималните ще са сред 35 и 40 градуса на сянка. В София тя ще е 37 градуса, в Пловдив - 39. 40° се чакат във: Видин; Велико Търново; Русе и Сандански.

Ще бъде слънчево, а след обяд - горещо.

На обособени места в югозападните региони от страната ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че основно в планинските региони там ще превали временен дъжд. Ще остане съвсем безшумно.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд над масивите от Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд. Ще духа слаб, по високите и открити елементи - сдържан вятър от север-северозапад. Остава топло с оптималната температура на височина 1200 метра - към 30°, на 2000 метра - към 24°.

Над Черноморието ще бъде слънчево и ще духа бриз. Максималните температури ще са сред 28° и 31°. Температурата на морската вода е 26° - 27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 14 мин. и залязва в 20 ч. и 51 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 37 мин.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР