Горещи ритми, испански традиционни ястия, вълнуващи рецитали с много артистичност

...
Горещи ритми, испански традиционни ястия, вълнуващи рецитали с много артистичност
Коментари Харесай

С Испания в сърцето: Горещи ритми и вълнуващи рецитали в ПГРЕ Г. С. Раковски

Горещи ритми, испански обичайни ястия, вълнуващи рецитали с доста артистичност и пристрастеност сервираха възпитаниците на Испанската гимназия към ПГРЕ " Г. С. Раковски " - гр. Бургас. Събитието бе във връзка Националния празник Кралство Испания. Подрастващите, избрали да учат един от най-звучните и мелодични езици, бяха приготвили с доста обич и усърдие за гостите специалитети като тортиля, касадиля, сангрия и други.

Идеятае децата да опознаят испанската просвета и обичаи. Много от учителите в ПГРЕ " Г. С. Раковски " са ученици на образователното заведение.

На “фиестата ” участваха шефът на гимназия ПГРЕ Г.С.Раковски Радостина Георгиева и публични посетители от РУО Бургас, старши контрольор по непознат и майчин език Жанета Димитрова, старши контрольор по организациия на образованието Валентина Камалиева и Цветелина Атанасова, отдел човешки запаси учениците от 11 клас показаха пред осмокласниците и техните преподаватели Десислава Бинкова и Теодора Боянова дребна част от Дон Кихот.

Заслугата за отличното им показване е на Мириам Рекена, учител от Валенсия,която работи от 4 години в гимназия Раковски. Ученици от 9 д и 9е с учител Христина Николова показаха Испания с поемата Geografía es amor, хорът на гимназия Раковски поздрави своите съученици с ария на Álvaro Soler, Volar. Учениците от 11 клас с учител Росица Пенчева ни обясниха за какво честваме на 12.10 националния празник на Испания. Деян Генов от 10 е и Огнян Огнянов от музикалното учебно заведение пък ни потопиха в испанските ритми с музика и песни.

С възторг всички се включиха в Kahoot, с цел да ревизират знанията си за Испания. Учениците от 9д бяха ни приготвили типични ястия от испанската кухня тортиля, емпанада,кесадиля, чурос, магдаленас и сангрия, които допряха гоститедо испанските обичаи и просвета.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР