Горан Иванишевич заяви, че вече повече от две години Новак

...
Горан Иванишевич заяви, че вече повече от две години Новак
Коментари Харесай

Иванишевич: Тероризират Новак за това, че не се ваксинира

Горан Иванишевич съобщи, че към този момент повече от две години Новак Джокович бива тероризиран поради нежеланието си да се имунизира. Именно това бе повода сърбинът да не бъде позволен на Australian Open, като за момента изгелжда, че няма да може да играе и на US Open. Иванишевич е безапелационен, че международният №7 в никакъв случай не е бил в ролята на лидер на антиваксърското придвижване и изрази мнението, че актуалната здравна политика на Съединени американски щати е нелогична.

Според настоящите сега здравни ограничения американските управляващи не изискват негативен PCR тест от идващите чужденци, само че имунизационният документ към момента е наложителен. Миналата седмица USTA заяви, че не изисква от участниците на US Open да са имунизирани, само че все пак управлението на асоциацията ще се съобрази с наредбите на държавното управление.

„ Не знам дали Новак ще може да взе участие на US Open. Ситуацията е доста комплицирана. Има по-голяма възможност да се върна на корта и да печеля купата в Умаг, в сравнение с да разрешат на Джокович да играе в Ню Йорк. В момента той няма право да влезе в Съединени американски щати. Там не изискват имунизация за локалните поданици, само че за чужденците тя е наложителна. Не го разбирам " - разяснява първенецът на Уимбълдън за 2001 година пред хърватското издание Slobodna Dalmacija.

Иванишевич съобщи, че ролята на водач на антиваксърите, която някои почитатели и медии приписват на Джокович, е изцяло неоснователна.

„ Уважавам и оценявам Новак като човек. Той е взел своето решение и няма да го промени. Някои хора непрекъснато настояват, че е водач на антиваксърите и оказва неприятно въздействие, само че това въобще не е правилно. Да, той не желае да слага ваксина в тялото си, само че в никакъв случай не е казвал на други да не се имунизират. Аз съм имунизиран, само че все пак почитам решението на Новак и сред нас в никакъв случай не е имало каквито и да е различия по тази тематика ", безапелационен е някогашният №2.

„ Наистина се надявам противоепидемичните ограничения да бъдат преразгледани. Имаше инфектирани играчи както на Australian Open, по този начин и на Ролан Гарос и Уимбълдън, само че нищо съдбовно не се случи. В актуалните правила има голям брой несъгласия. Аз съм имунизиран, тъй че за мен не е проблем, само че към този момент две години и половина Джокович бива тероризиран поради нежеланието си да се имунизира. Когато се заразиш с Covid-19 се отнасят с теб, все едно имаш бяс. Изолират както теб, по този начин и целият ти екип и те употребяват за наставление ", приключи Иванишевич.

В случай, че Новак Джокович не бъде позволен в Канада и Съединени американски щати, идващият шампионат с негово присъединяване ще бъде Laver Cup, който ще се организира в Лондон от 23 до 25 септември.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР