Google 89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от

...
Google
89 млн. лв. ще струва ремонтът на 52 км от
Коментари Харесай

Дават три години гаранция за 90-милионния ремонт на АМ Тракия

 Google 89 млн. лева ще коства ремонтът на 52 км от Автомагистрала " Тракия " в сектора Чирпан - Стара Загора в посока Бургас. Ремонтните действия на първите 12 км от 156-и км след пътен възел " Белозем " до 168-и км преди пътен възел " Оризово " е почнал при започване на октомври и е планувано да завърши в края на месеца или началото на идващия, след което ремонтът да продължи с оставащите 40 км от " Оризово " до Стара Загора. Това съобщи районният министър по време на парламентарния надзор.

Ремонтът се извършва от сдружението " Автомагистрали ", с което АПИ има контракт след извършена открита процедура по Закона за публичните поръчки. Гаранционният период е три години от датата на гаранционния протокол, посочи още Аврамова.

По думите ѝ разликата в оповестената стойност на ремонта идва от това, че през 2019 година прогнозната стойност от 60 млн. лева е била на база проучване на 40 км от трасето от специалисти от Института по пътища и мостове. Стойността от 89 млн. лева е към този момент за ремонт на 52 км от автомагистралата, т.е. с 12 км повече, и е получена на база на действителни цени по подписаните контракти. Дейностите, които включват монтаж на ограничаващи системи, произвеждане и монтаж на пътни знаци, полагане на хоризонтална маркировка, които са включени в общата стойност за довеждане докрай на строително-ремонтните действия, ще бъдат изпълнени от компании, които имат подписани контракти с АПИ по процедура по Закона за общестените процедури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР