Google прави втори опит в рамките на по-малко от година

...
Google прави втори опит в рамките на по-малко от година
Коментари Харесай

YouTube затяга контрола над съдържанието

Гугъл прави втори опит в границите на по-малко от година да отбрани рекламодателите в своите канали в YouTube от това да бъдат асоциирани с видеа, включващи принуждение , ненавист или неприятна изразителност, предава Ройтерс.

Съгласно новите стандарти Гугъл ще отстрани реклами те от " забележителен " брой от своите канали в YouTube , 99% от които са генерирали под 100 $ от реклами през предходната година, разгласи компанията.

Гугъл дава обещание да накара хората си да преглеждат всяка секунда от най-популярните видеа, отговарящи на изискванията за реклами ране, като това ще се случи до края на март по целия свят. Освен това компанията трансформира и изискванията за основаване на търговски канали.

" Въпреки че предходната година предприехме няколко стъпки да защитим рекламодателите от неуместно наличие, знаем, че би трябвало да създадем повече, с цел да се уверим, че техните реклами вървят паралелно със наличие, което отразява техните полезности “, разяснява Пол Мърет, вицепрезидент на Гугъл , отговарящ за видеото и анализите.

Предишната вълна от промени в политиките на компанията се случи, като над 250 рекламодатели стопираха рекламата си в YouTube предходната пролет след публикации в новините, които демонстрират, че въпросните реклами са показвани паралелно с екстремистко наличие.

 Много от марките се върнаха назад в границите на седмици или месеци, само че направиха сходен ход през есента поради случаите, в които реклами те им бяха показвани във видеа с неуместно наличие, обвързвано с деца. Mondelez International, измежду чиито марки се подреждат бисквитите Oreo, както и производителят на компютри и принтери HP Inc бяха измежду отдръпналите се.

Тези проблеми не засегнаха приходите на YouTube , която е основна област за напредък на Гугъл , сочат финансовите разбори.

От 20 февруари основателите на видеа ще би трябвало да притеглят консуматори, които да гледат най-малко 4000 часа техните клипове, както и да имат най-малко 1000 почитатели, преди да могат да оферират реклами и споделят приходите от тях. Изискването, показано през предишния април, беше за 10 хиляди почитатели, без критерии за продължителността на гледане.

Ограничаването на рекламата в по-малките канали няма изцяло да адресира терзанията на рекламодателите за това, че основателите на видеа отиват прекомерно надалеч, показва YouTube в своя обява.

Известният влогър Логън Пол има 15 млн. почитатели, само че предходната седмица YouTube приключи всевъзможни търговски взаимоотношения с него след скандал поради това, че той сподели във видео жертва на самоубийство.

Директорите на YouTube настояват, че ще „ насрочат диалози с нашите основатели в идващите месеци “, с цел да се види „ какво друго може да се направи за справяне с това предизвикателство “. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР