Google подготвя специален режим Repair Mode за мобилната платформаAndroid потребителите

...
Google подготвя специален режим Repair Mode за мобилната платформаAndroid потребителите
Коментари Харесай

Новост в Android ще пази личните данни от любопитни очи в сервиза

Google приготвя специфичен режим Repair Mode за мобилната платформа

Android потребителите ще могат по-спокойно да оставят смарт телефоните си в сервиза
(снимка: CC0 Public Domain)

Никакви персонални данни на Android потребителите няма да станат притежание на любопитни чиновници в сервизния център, когато устройството бъде предадено за ремонт. Гугъл работи върху нова функционалност, известна като Repair Mode за Android.

Препратки към този нов режим за дискретност бяха открити в хранилището AOSP. Става въпрос за режим, който ще бъде потребен на всеки консуматор, в случай че би трябвало да занесе смарт телефона си в сервиз.

Repair Mode работи по следния метод: потребителят задейства този режим, употребявайки определения способ за засвидетелствуване, а смарт телефонът скрива акаунта и всички потребителски данни. Така чиновниците на сервизния център ще получат устройство с чиста операционна система без акаунт или достъп до скрити файлове.
още по темата
След като потребителят вземе смарт телефона си от сервиза, той ще би трябвало единствено да деактивира Repair Mode, като употребява същия способ за засвидетелствуване, който е бил употребен за активиране на режима, отбелязва GSM Arena в обява за нововъведението.

Това не е напълно ново решение при смарт телефоните, защото предходната година Samsung показа сходен режим. Очаква се подобен режим да се появи и в смарт телефоните Гугъл Pixel.

Но общ режим за всички Android устройства, осъществен в самата операционна система, ще направи тази потребна функционалност налична и на смарт телефоните на останалите производители, които към момента нямат лично решение.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР