Google отправи първо предупреждение, в което съветва потребителите да проверяват

...
Google отправи първо предупреждение, в което съветва потребителите да проверяват
Коментари Харесай

Google предупреди за генерирани от Bard фалшиви новини

Google насочи първо предизвестие, в което поучава потребителите да ревизират информацията, която получават от неговия чатбот Bard. Някои хора настояват, че изкуствения разсъдък, и по-конкретно ботове като ChatGPT и Bard, могат да трансформират изцяло метода, по който се търси онлайн информация в международен мащаб. Това обаче крие опасности от дезинформация и разпространяване на подправени вести.

Напоследък от ден на ден консуматори подават сигнали за погрешна и даже изцяло измислена информация, генерирана от изкуствения разсъдък. Шефът на Гугъл за Обединеното кралство Деби Уайнстийн споделя, че Bard „ не е мястото, където може да търсите съответна информация “. В изявление за BBC Уайнстийн предизвестява, че ботът би трябвало да се възприема като „ опит “, който е подобаващ за „ съдействие или нови хрумвания “.

С появяването на ChatGPT през ноември 2022 година доста хора се замислиха дали необикновено доходоносният бизнес на Гугъл за търсене на информация е заплашен. Появата му подхранва и по-дълбоки въпроси, свързани с заплаха от изгубване на човечеството.

Други считат, че опасността, която AI съставлява, е пресилена и дебатът към нея е станал нервен – мотив, който наподобява поддържа признанието на Гугъл, че на Bard не може да се има вяра даже да извършва съществени задания за търсене.

Много хора, в това число министър-председателят Риши Сунак, показаха икономическите благоприятни условия, които AI предлага. Според Гугъл обаче на този стадий доста хора не знаят по какъв начин да се възползват от тези благоприятни условия. Компанията разгласява отчет, в който се споделя, че ползата към търсенето с AI е достигнал исторически връх в Обединеното кралство през първата половина на 2023 година, като най-често задаваният въпрос в търсачката е: „ по какъв начин да върша пари с AI “.

За да помогне за превъзмогване на неналичието на познания, свързани с потреблението на изкуствения разсъдък в бизнеса, компанията започва безвъзмездна онлайн серия от образования, наречена New Fundamentals, която съгласно него може да даде на хората и бизнеса „ на практика умения и познания за хващане на невероятните преимущества на AI “.

В своя отчет софтуерният колос акцентира и това, което назовава „ сериозна липса на механически умения в Обединеното кралство “, която – в случай че не бъде решена – „ ще остане упорита спънка за обективен напредък в цялата страна, изключително когато търсене на AI и друга софтуерна експертиза пораства “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР